nieuws

Spiked Cycles wint Rabobank Young Innovator Award op ecomobiel

algemeen

Spiked Cycles wint Rabobank Young Innovator Award op ecomobiel
Het team van Spiked Cycles wint de innovatieaward vanwege hun bijzondere concept: elektrische fietsen op maat gemaakt.

Spiked Cycles heeft gisteren op de beurs ecomobiel de Rabobank Young Innovator Award gewonnen. De prijs is bedoeld om jonge ondernemers met innovatieve ideeën over duurzame mobiliteit te stimuleren in de ontwikkeling van hun producten, concepten en diensten. Van de 2600 publieksstemmen gingen de meeste naar Spiked Cycles.

De deelnemers aan de Young Innovator Award op ecomobiel zijn beoordeeld op drie aspecten: innovativiteit, kansrijkheid en effectiviteit. Spiked Cycles, een nieuw lektrisch fietsmerk uit Schiedam, scoorde op alle drie de onderdelen goed. Minister Schultz Van Haegen reikt de voucher van 2.500 euro uit, een stimulans namens de Rabobank om verder te gaan met de ontwikkeling van hun producten.

‘Hippe fiets voor ouderen’
Minister Schultz zei over Spiked: “Het is geen standaard product, maar een product op maat. Een zeer goede ontwikkeling. Maar ik heb wel een uitdaging voor jullie; er gebeuren steeds meer ongevallen met ouderen die een elektrische fiets gebruiken. Zou je kunnen nadenken over een hippe fiets voor de ouderen?” Spiked Cycles blijkt de minister voor te zijn: “Daar zijn we al mee bezig, mensen moeten gaan voor een fiets die intuïtief is en bij hen past. Maar dan heb ik ook een vraag voor u: we willen met elektrische fietsen ook 30 km per uur rijden in plaats van 25.” Minister Schultz reageerde niet afwijzend: “Dan moeten we daar maar eens naar kijken. Harder waar het kan, zachter waar het moet.”

Spiked Cycles ontwerpt, produceert en verkoopt elektrische fietsen. Deze fietsen kenmerken zich door het multi-size frame en componenten zoals de krachtsensor in combinatie met elektrische voorwielaandrijving, verende voorvork en zadelpen en de tandriemaandrijving. Elke Spiked wordt geassembleerd naar de specifieke wensen van de klant, die gebruik maakt van de online configurator op www.spikedcycles.nl om zowel functionele als styling keuzes te maken. De ‘custom’  Spiked wordt bij de klant aan huis bezorgd.

Reageer op dit artikel