nieuws

Pon neemt fietsmerk Union over

algemeen

Pon neemt fietsmerk Union over

Pon Holdings heeft met Dutch Bicycle Group (DBG) overeenstemming bereikt over de overname van het fietsmerk Union. De productie blijft bij DBG, Pon gaat alleen de merknaam vermarkten. De komende tijd gaat Pon zich beramen over de samenwerking met Halfords. Woordvoerder Jacques Geijsen laat wel weten het dealerkanaal als belangrijkste partner te zien om de marktpositie van het merk verder uit te bouwen.

“Wij willen met het merk Union een kwaliteitsslag maken en willen het merk naar een hoger niveau tillen. We zijn van plan om het productportfolio in de komende jaren sterk uit te breiden”, aldus Geijsen.

DBG blij met samenwerking Pon

Commercieel directeur Stephan Räkers van DBG is blij met Pon als nieuwe partner: “Wij zijn als DBG goed in assemblage en het fabriceren van fietsproducten voor derden: daar zijn we sterk in. Pon is veel beter in staat om het merk Union breed in de markt neer te zetten en dat verdient het merk ook.”

Union een van de bekendste merken
Pon gaat het oer-Hollandse merk voeren in zowel Nederland als andere landen in Noordwest Europa. Geijsen: “Union is een van de bekendste fietsenmerken van Nederland. Union fietsen staan bekend om hun degelijkheid en vriendelijke prijs.”

West-Europese fietsenmarkt
Met de acquisitie bedient Pon meerdere groeisegmenten in de West-Europese fietsenmarkt. Janus Smalbraak, voorzitter van de Raad van Bestuur van Pon: “We zijn in korte tijd uitgegroeid tot een speler van formaat op de Europese fietsenmarkt. Met de acquisitie van Union versterken we onze marktpositie en bieden we onze retailpartners een nog uitgebreider en kwalitatief uitstekend programma.”

Reageer op dit artikel