nieuws

Open innovatieplatform Bike Valley

algemeen

Open innovatieplatform Bike Valley
In de planning zit de bouw van een windtunnel met testmogelijkheden op lage windsnelheden (minder dan 80 km per uur) om ontwikkelingen in fietsaerodynamica te ondersteunen.

Bike Valley’ is opgericht om een platform te creëren voor bundeling van Research &Development-kennis en -onderzoek, en om gezamenlijke initiatieven te nemen op het vlak van innovatieve HR, logistiek en/of marketing. In september 2012 is dit initiatief vanuit Ridley Bikes, samen met BioRacer, Lazer Sport, EnergyLab, Flanders Drive en met subsidie vanuit de Vlaamse provincie Limburg, op te richten.

BioRacer is producent van fietskleding, Lazer Sport ontwikkelt en produceert fietshelmen, EnergyLab is een trainingsbegeleidingscentrum voor bewegingsanalyse en voedingsleer, en Flanders Drive is een competentiepool van de Vlaamse Automotive Industrie.

In de bakermat van het wielrennen krijgt het initiatief wereldwijd aandacht en is uitermate geschikt om talentvolle creatieve mensen en bedrijven aan te trekken die in deze innovatieve en creatieve omgeving hun mogelijkheden en evolutie optimaal kunnen ontwikkelen. Bovendien brengt dit voor de sector en voor Limburg een extra economische stimulans met zich mee in tijden waarin de provincie zeker uw waardering en steun kan gebruiken.

Twee projecten gelanceerd door Bike Valley

Het eerste is het Windtunnelproject. In de planning zit de bouw van een windtunnel met testmogelijkheden op lage windsnelheden (minder dan 80 km per uur) om ontwikkelingen in fietsaerodynamica te ondersteunen en knowhow binnen de R&D-afdelingen van het consortium samen te voegen en gezamenlijk te ontwikkelen.

De tweede is de HR Thema Group. Op een innovatieve en creatieve manier zal Bike Valley onder meer een talentpool ontwikkelen, beheren en opleiding- en loopbaantrajecten opzetten.Steun Bike Valley op social mediaOm positieve actieve en passieve steun te werven voor dit initiatief, heeft Bike Valley een communicatieplatform ontwikkeld met onder meer een Facebookpagina Bike Valley en een Twitter account @BikeValley.

Reageer op dit artikel