nieuws

Investeringsfonds voor fietssector opgericht

algemeen

Investeringsfonds voor fietssector opgericht
Voorstel in het Belastingplan 2020 is om de zelfstandigenaftrek met 8 stappen van 250 euro en een stap van 280 euro te verlagen naar 5.000 euro in 2028

Investeringsmaatschappijen die zich specifiek richten op de fietssector zijn nog relatief onbekend. Dat gaat veranderen met de oprichting van Velo Capital Partners (VCP). Investeringsmaatschappijen bieden mogelijkheden om de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve concepten, producten en diensten te financieren.

Velo Capital Partners (VCP) is gevestigd in Lyon, Frankrijk. VCP bevindt zich op dit moment in het stadium van fondsenwerving voor haar Innovation Fund 1.0. Dit fonds zal tussen de 50 en 100 miljoen euro beschikbaar hebben voor investeringen. VCP’s Innovation Fund 1.0 zal investeren in innovatieve nieuwe concepten, producten en diensten in Europa, Noord-Amerika en Azië/Pacific. VCP verwacht de investeringen van dit fonds te doen voor het einde van dit jaar of tijdens de eerste maanden van 2013.

VCP ervaring
VCP’s Team Leader Patrick Keating gelooft dat de tijd rijp is voor een speciaal op de fietssector gericht investeringsfonds. “De wereldwijde fietsindustrie is altijd gedreven door innovatie”, zegt Keating. “Terwijl vele innovaties zijn ontwikkeld door ondernemers; het benodigde kapitaal kwam meestal uit eigen middelen of van vrienden en familie.”

Nieuwe fase van groei
“De wereldwijde fietsindustrie staat aan de vooravond van een nieuwe fase van groei. Dit heeft alles te maken met de e-bike en de groeiende belangstelling voor het fietsen in het kader van mobiliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat er de komende jaren sprake zal zijn van een aanzienlijke toename van innovatieve concepten, producten en diensten. Dit resulteert in een hoog tekort aan kapitaal voor de financiering van deze nieuwe ontwikkelingen. Wij zijn van plan te voldoen aan de initiële vraag met ons eerste fonds en bovendien groeikapitaal te blijven leveren voor de toekomstige groeiende vraag met verschillende vervolg fondsen. “

Overtuig investeerders
“Hoewel velen binnen en buiten de industrie uiteenlopende meningen hebben over de noodzaak van een investeringsfonds is het zonder meer duidelijk dat veel van de bedrijven binnen de fietssector ondergekapitaliseerd zijn en het moeilijk vinden om investeerders te overtuigen. De ontwikkeling van dit fonds en het succes van bedrijven die ondersteund worden door de beleggers in het fonds zal het potentieel van de wereldwijde fietsindustrie aantonen”, zegt Keating.

Over Patrick J. Keating
Patrick Keating heeft meer dan vijfenentwintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening die begint in San Francisco bij Morgan Stanley, Merrill Lynch en, drie jaar voordat hij verhuisde naar Istanbul in 1998, bij Hambrecht & Quist Investment Banking. Van 1998 – 2002 in Istanbul zette hij zijn focus op Strateji Securities, een lokale Turkse effectenbank. Vervolgens van 2002 – 2006 leidde hij IS Venture Capital om daarna zijn eigen adviesbureau op te zetten. In 2008 verhuisde hij naar Lyon, Frankrijk, waar hij de corporate finance groep heeft geleid bij Yole Finance die zich richt op de halfgeleiderindustrie tot zijn vertrek in 2012 om Velo Capital Partners te vormen.

Ga voor meer informatie naar de website van Velo Capital Partners.

Reageer op dit artikel