nieuws

Hartje reageert op verwoestende vuurzee

algemeen

Hartje reageert op verwoestende vuurzee
Twee van de zes hallen gingen in vlammen op. Foto: Timo Becker, brandweer Grafschaft Hoya

Groothandel Hermann Hartje KG in Hoya, waar gister een grote brand uitbrak, heeft in een officiële verklaring een reactie gegeven over de brand. Volgens de eerste berichten zou de brand zijn uitgebroken in hal 8, de opslag van fietsen en e-bikes. Hartje geeft in zijn verklaring aan dat twee van de zes onlangs voltooide nieuwe panden maandagavond 16 oktober volledig zijn verwoest door de brand in de Hertzstraße.

Hartje zegt in de verklaring: ‘Gelukkig is niemand gewond geraakt. We verwachten dat de schade zal oplopen tot enkele miljoenen euro’s. De oorzaak van de brand is nog niet achterhaald en het politieonderzoek is gaande.’

Complete fietsen en reserveonderdelen verwoest
De brand werd maandagavond 16 oktober ontdekt en onmiddellijk gemeld via het brandalarm, waarop direct ongeveer 550 brandweerlieden, het lokale rampenteam en de politie in actie kwamen. In de twee verwoeste opslaghallen was de fietsassemblage gevestigd, en de opslag van reserveonderdelen en montageonderdelen voor die assemblage, alsmede 10.000 complete fietsen.

Levering van fietsonderdelen gaat gewoon door
Volgens Hartje gaat de bedrijvigheid in de overige opslaghallen gewoon door. De eigen productie in Hoya is wel ontregeld door de brand, maar deze wordt zo snel mogelijk opgestart in de nieuwe panden die de brand wel hebben overleefd.

Alle sales events, zoals de autoshow dit weekend, zullen gewoon doorgaan zoals gepland.

Reageer op dit artikel