nieuws

Giant nieuwe kledingsponsor Rabo Pro Cycling teams

algemeen

Giant nieuwe kledingsponsor Rabo Pro Cycling teams
Giant leverde al de fietsen aan de Rabo-renners, nu ook de kleding. Foto: Marcel van Hoorn (ANP)

Giant is met ingang van raceseizoen 2013 de officiële kledingsponsor voor alle Rabo Pro Cycling teams. De overeenkomst betekent dat de Rabo teamkleding exclusief via het wereldwijde dealernetwerk van Giant verkocht gaat worden.

Giant keert volgend jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar terug als officiële fietssponsor van de Rabo Wielerploegen. Giant gaat nu ook alle teams voorzien van kleding: het Rabo heren wegrace- en cyclocross-team, het Rabo-Giant Off-Road-team én het onder de merknaam Liv/giant rijdende Rabo damesteam onder leiding van Olympisch – en wereldkampioene Marianne Vos.

Aanbod fietskleding uitbreiden
“Rabo Wielerploegen en Giant zijn reeds vanaf 2009 al geweldige partners”, aldus Tony Lo, CEO van Giant. “We bouwen fietsen waarmee ze wereldkampioen worden en hun feedback zorgt ervoor dat wij de meest geavanceerde technologieën kunnen blijven ontwikkelen. We zijn heel blij dat we ons partnerschap kunnen uitbreiden op het gebied van kleding. Giant heeft zich ten doel gesteld zijn aanbod van fietskleding uit te breiden en dit helpt ons om ook op dit gebied het allerhoogste niveau te bereiken.”

Als onderdeel van het plan om de ontwikkeling van fietskleding uit te breiden, heeft Giant kortgeleden industrieveteraan Stan Mavis benoemd als Global Executive Director Rider Gear. Mavis, die medeoprichter was van Pearl Izumi in de Verenigde Staten en tevens gewerkt heeft als directeur van het kledingmerk Sugoi, zal zich gaan bezighouden met de ontwikkeling en het ontwerp van de teamkleding.

Partnership Giant en Exteondo
Om de productie van racekleding op het hoogste kwaliteitsniveau mogelijk te maken en de Rabo-rijders een voorsprong te geven ten opzichte van de concurrentie, is Giant een partnerschap aangegaan met de Spaanse firma Exteondo. Dit specialistische kledingbedrijf dat hoogwaardige sportkleding maakt, heeft een grote reputatie op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid waar professionele wielrenners op kunnen vertrouwen.

“In de afgelopen 4 jaar heeft Giant ultramoderne fietsen ontwikkeld voor onze renners om ’s werelds meest belangrijke wedstrijden te winnen.” aldus Harold Knebel, Algemeen Directeur Rabo Wielerploegen. “Wij zijn enthousiast de bestaande samenwerking uit te breiden en zo naast de fietsen ook een samenwerking aan te gaan voor de kleding.”

De laatste stappen in de ontwikkeling en productie van de teamkleding voor de Rabo-teams zijn op dit moment nog gaande. Giant en de Rabo Wielerploegen zullen de nieuwe outfits later dit jaar tonen tijdens de teampresentaties voor het seizoen 2013.

Reageer op dit artikel