nieuws

Fietsersbond stimuleert fietsgebruik met Rij2op5 Award

algemeen

Fietsersbond stimuleert fietsgebruik met Rij2op5 Award
Peter van der Linde: “Erg leuk, dat ik de award gewonnen heb dit jaar! Het fietsen door weer en wind valt af en toe niet mee, ik ben al eens vrijwel doorweekt aangekomen omdat mijn regenpak niet bestand bleek tegen een forse regenbui."

Forensen twee dagen per week de fiets naar het werk laten nemen, dat is wat de Fietsersbond wil stimuleren met de Rij2op5 Award. De Rij2op5 Executive Award ging naar Peter van der Linde, hoofd Informatie bij de gemeente Houten, die dagelijks van Utrecht naar Houten fietst. Van der Linde mag drie maanden gratis op een elektrische fiets fietsen.

Volgens de Fietsersbond gaat op dit moment een kwart van werkend Nederland met de fiets. Toch pakken op de korte afstand tot 15 km nog veel forensen (bijna) altijd de auto naar hun werk. Met de campagne rij2op5 wil de Fietsersbond de voordelen van het fietsen benadrukken en automobilisten laten ervaren wat de winst is. De Fietsersbond doet dit door de drempel om te gaan fietsen te verlagen met een haalbare doelstelling (twee van de vijf werkdagen op de fiets) en onder meer de inzet van e-bikes.

De Executive Award is een blijk van waardering voor een manager/directeur die het goede voorbeeld geeft op het gebied van fietsen naar het werk. Volgens de collega’s van Peter van der Linde is slecht regenachtig weer voor hem geen excuus. “Hij stapt gewoon op zijn fiets. Alleen bij grote uitzondering komt hij met de auto, maar als dat twee keer per jaar voorkomt is het veel.” Peter van der Linde heeft zich tevens ingezet om alle fietsende medewerkers een opknapbeurt voor de fiets aan te bieden, de zogenaamde rij2op5 winterbeurt.

Reageer op dit artikel