nieuws

Ruim 500 bedrijven failliet in augustus

algemeen

Ruim 500 bedrijven failliet in augustus
Het aantal faillissementen in augustus was vrijwel gelijk aan dat van augustus 2011. Foto: Koen Suyk (ANP)

In totaal zijn er in de maand augustus 507 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er bijna 220 minder dan een maand eerder. In juli bedroeg het aantal faillissementen 723. Dat was het hoogste van de afgelopen decennia. Het aantal faillissementen in augustus was vrijwel gelijk aan dat van augustus 2011.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft deze cijfers bekendgemaakt.

Het aantal faillissementen dat maandelijks wordt uitgesproken hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank. Omdat het aantal zittingsdagen per maand sterk uiteenloopt, wordt doorgaans ook gekeken naar het voortschijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen. Dat kwam in augustus uit op 609, tegen 667 in juli.

In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn bijna 5000 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is een kwart meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

(ANP)

Reageer op dit artikel