nieuws

Pon verplaatst productie Cervélo naar Cloppenburg

algemeen

Pon verplaatst productie Cervélo naar Cloppenburg
Michael Sommer: "Wij gaan nu hard aan de slag om het high-end imago te herstellen."

Pon Bicycle Group heeft de productie van Cervélo naar Cloppenburg verplaatst. Met ingang van oktober zal het high-end racemerk daadwerkelijk worden geproduceerd in Duitsland. Michael Sommer, Sales Director Western Europe (foto), kondigt daarbij tegelijkertijd een ‘clean up’ voor Cervélo aan.

Sommer: “Cervélo merk heeft last gehad van dumpactiviteiten. Wij gaan nu hard aan de slag om het high-end imago te herstellen en daarmee de prijspositie van het merk, zodat er geen prijserosie meer kan optreden.”

Hij vervolgt: “Cervélo’s productie is zeer specialistisch: iedere fiets wordt handmatig geassembleerd, van top tot teen, door één en dezelfde specialist. Onze Canadese collega’s zijn persoonlijk komen controleren of de productie van ‘hun’ merk goed verliep, en ze waren vol lof over de kwaliteit hier in Cloppenburg.” Daarnaast heeft Derby Cycle de Europese sales- en marketingorganisatie van Cervélo overgenomen, die in Zwitserland zat.

Uitbreiding van de distributie via Focus
Er wordt gezegd dat Europa goed is voor 40% van de verkopen van Cervélo. Dit gaat nog fors uitgebreid worden door het dealernetwerk te gebruiken van Cervélo’s zustermerk Focus. Dat kan volgens Sommer omdat er geen overlap is. “Focus heeft een range lopend van € 300,- (kinderfietsen) tot en met € 7.500,-. Cervélo begint bij € 2.300,- en gaat door tot de € 10.000,-. Afgezien van de verschillende positionering, is Cervélo vooral een specialistisch merk op het gebied van triatlon en aero racefietsen.”

Meer over Derby kunt u lezen in de komende uitgave van Tweewieler, die verschijnt op 5 oktober.

Reageer op dit artikel