nieuws

Merida stapt in UCI World Tour, nieuw team voor Cannondale

algemeen

Merida stapt in UCI World Tour, nieuw team voor Cannondale
Het nieuwe Pro Cycling team van Cannondale gaat koersen met de SuperSix Evo.

Merida is met ingang van 1 januari de officiële materiaalleverancier van het UCI ProTeam Lampre. Het team zal gaan koersen in de grote races onder de naam Team Lampre-Merida. Cannondale lanceert ondertussen een nieuw Pro Cycling team met Brixia Sport. Cannondale gaat zich richten op de ontwikkeling van jonge talenten, die bijgestaan worden door oude rotten als Ivan Basso.

Eerdere geruchten over de sponsoring van Team Lampre door Merida werden door Peter Koperdraad, directeur van de Nederlandse importeur Merida Benelux b.v., vorige week ontkend noch bevestigd, maar nu is het officieel: Merida is de nieuwe sponsor van UCI ProTeam Lampre.

Nieuwe tijdritfiets
Het Lampre-Merida team zal in actie komen met de Scultura SL, de racefiets die volgens Merida een nieuwe maatstaf zet wanneer op aankomt op stijfheid, wendbaarheid en klimeigenschappen. Daarnaast zal Merida begin 2013 een tijdritfiets presenteren, die vanaf de tekentafel nieuw is ontworpen.

In de loop van 2013 zullen er nog meer teamfietsen gepresenteerd worden, op maat gemaakt voor bijvoorbeeld de kasseien van de voorjaarsklassiekers zoals Parijs-Roubaix. Ook gaat Merida meer aërodynamische modellen voor lange vluchtpogingen en het opzetten van een sprint brengen.

Jonge stal voor Cannondale
Cannondale lanceert op haar beurt een nieuw Pro Cycling team met sponsor Brixia Sport. De samenwerking start officieel op 1 januari 2013. Het Cannondale Pro Cycling Team zal zich vooral richten op het ontwikkelen van een jonge stal met talenten als Peter Sagen, Moreno Moser en Elia Viviani. Deze jonge renners worden begeleid door ervaren toprijders als Ivan Basso.

Gereden gaat worden met de Cannondale SuperSix Evo. “Fans van de sport en Cannondale mogen verwachten om een van de beste wielerteams ter wereld aan het werk te zien op de meest fascinerende fietsen die er zijn,” aldus Bob Burbank, generaal manager van Cannondale.

SuperSix EVO Ultimate
Sinds 2007 is Cannondale actief in het topwielrennen, het merk heeft in totaal drie grote koersen gewonnen waaronder de Giro d’Italia in 2007 en 2010 en de Vuelta in 2010. De zeges werden behaald met de Cannondale SuperSix, de Slice, de Slice RS, de Synapse en de onlangs tot ‘Best of Bike in the World’ uitgeroepen SuperSix EVO Ultimate.

Reageer op dit artikel