nieuws

Merida nieuwe co-sponsor Lampre?

algemeen

Merida nieuwe co-sponsor Lampre?
Wordt Merida de nieuwe sponsor van Lampre? Merida Benelux ontkent bij monde van directeur Peter Koperdraad vooralsnog alles.

Team Lampre-ISD gaat volgend jaar verder als Team Lampre-Merida. Dat schrijft de Spaanse wielerwebsite Biciciclismo. Het Taiwanese fietsenbedrijf Merida heeft zich volgens deze website als co-sponsor verbonden aan de Italiaanse WorldTour-formatie, en volgt zo Willier op als fietsenleverancier van de ploeg. Vorige maand kondigde Merida al aan toe te treden tot het WorldTour-circuit, maar het was nog niet bekend om welke ploeg het ging.Merida is met name bekend uit de mountainbikewereld. Het bedrijf is namelijk hoofdgeldschieter van een omvanrijke MTB-ploeg met onder meer ex-wereldkampioen José Antonio Hermida en de Nederlander Rudi van Houts. Naar verluidt was Merida ook in onderhandeling met het Spaanse Movistar over een sponsorovereenkomst, maar dit liep op niets uit.

Reactie Peter Koperdraad
Peter Koperdraad, directeur van de Nederlandse importeur Merida Benelux b.v., ontkent noch bevestigt de geruchten. “Op 21 september zal er een officieel persbericht uitgegeven worden. Tot die tijd ontkennen wij alles”, aldus Peter Koperdraad. Hij gaat verder: “Merida is met meerdere partijen in gesprek en misschien zijn er al afspraken gemaakt, maar totdat de contracten met de huidige sponsoren zijn afgelopen, zullen wij ons terughoudend opstellen in de communicatie omtrent de eventueel afgesloten sponsorcontracten.

Transfernieuws
Naast het nieuws omtrent Merida als sponsor is er met betrekking tot Lampre ook nog transfersnieuws te vermelden. Spaziociclismo meldt namelijk dat de eerder gemelde overgang van Roberto Ferrari naar Lampre defintief is. De Italiaanse sprinter komt over van Androni Giocatolli en won dit jaar een rit in de Giro d’Italia. Verder wordt de eveneens rappe Elia Favilli (Farnese Vini) in verband gebracht met de Italiaanse ploeg, maar zijn huidige ploegleider Luca Scinto ontkent dat er sprake is van een transfer.

Reageer op dit artikel