nieuws

Mark Kapteyn weg bij Amazing Wheels

algemeen

Mark Kapteyn weg bij Amazing Wheels
Marc Kapteyn koos er bij de verkoop van zijn Amazing Wheels aandeel bewust voor niet als general manager in dienst te blijven. "Ik ben liever eigen baas."

Bij Amazing Wheels is onlangs Mark Kapteyn vertrokken. De voormalige general manager heeft zijn aandelen verkocht aan oprichter en mede-eigenaar Michael van der Meijden.

Kapteyn kwam in februari 2011 bij Amazing Wheels als general manager in dienst om een aantal veranderingen door te voeren. Daarnaast was en is hij eigenaar van zijn eigen onderneming Kapteyn & Sons.

Kapteyn: “Amazing Wheels heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt, mede als resultaat van het samen met de andere aandeelhouders doorvoeren van een aantal strategische veranderingen. Zowel met Flyer als met de zeer goede introductie van onze eigen E -bike, de Dutch ID met Bosch motor, hebben we een flinke groei kunnen realiseren”.

‘Liever eigen baas’
“In goed overleg met Michael heb ik een bod geaccepteerd op mijn aandelenpakket,” licht Kapteyn toe. “Met deze transactie is tevens besloten dat ik niet als general manager in dienst zal blijven. In principe had dat gekund, maar ik ben liever eigen baas en niet op zoek naar een dienstbetrekking.”

Kapteyn is zich momenteel aan het oriënteren en in gesprek voor toekomstige uitdagingen. Hij sluit niet uit dat dit eventueel op termijn ook weer in de fietsenbranche zal zijn. “Alles is mogelijk, maar ik wil Amazing Wheels niet in het vaarwater zitten.”

De overige leden van het managementteam van Amazing Wheels hebben de taken van Mark Kapteyn overgenomen.

Reageer op dit artikel