nieuws

GOVECS krijgt financiële injectie van 10 miljoen

algemeen

GOVECS krijgt financiële injectie van 10 miljoen
GOVECS e-scooter

Onder leiding van investeringsmaatschappij Gimv wordt er tien miljoen euro geïnvesteerd in GOVECS, de Duitse fabrikant van elektrische scooters. Met deze financieringsronde wil GOVECS de verkoop- en marketingactiviteiten uitbouwen en het productaanbod verruimen.

De investering, waarvan vier miljoen afkomstig is van Gimv en de rest van andere investeerders en aandeelhouders, moet leiden tot een verstevigde marktpositie voor GOVECS in Europa.

Toenemende vraag naar elektrische tweewielers
Verwacht wordt dat de vraag naar elektrische tweewielers in de komende jaren sterk zal toenemen onder invloed van verschillende factoren zoals de stijgende brandstofprijzen, het geleidelijk aan dichtslibben van de stadscentra, de beoogde daling van de CO2-uitstoot en het groeiend aantal zones waar het gebruik van voertuigen met verbrandingsmotor wordt beperkt om de plaatselijke luchtverontreiniging te verminderen.

Thomas Grübel, CEO van GOVECS GmbH, over de financierngsronde: “Het nieuwe kapitaal stelt ons in staat om te investeren in onze verkoop- en marketingactiviteiten, ons onderzoek- en ontwikkelingsprogramma en de optimalisatie van onze toeleveringsketen. Op die manier kunnen we onze toonaangevende positie op de opkomende markt voor e-scooters versterken.”

GOVECS is opgericht in 2009 en ontwikkelt, produceert en verkoopt elektrische scooters. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in München (Dui), terwijl de elektrische scooters worden geproduceerd in de eigen fabriek in Wroclaw (Polen). GOVECS’ productaanbod van zero-emissie scooters bestrijkt alle Europese subsegmenten, van 25 km/u snor- en 45 km/u bromscooters tot een 85 km/u motorscooter die vergelijkbaar is met modellen uit de klasse 125 cc.

Reageer op dit artikel