nieuws

Giant sluit zich aan bij Europese fietslobby

algemeen

Giant sluit zich aan bij Europese fietslobby
Giant Giant sluit zich aan bij ECF’s Cycling Industry Club

Tijdens de afgelopen Euorobike heeft Giant toegezegd een bijdrage te gaan leveren aan de Europese lobby-organisatie ECF’s Cycling Industry Club (CIC). Deze club, die streeft naar intensivering van lobby-activiteiten om de markt voor fietsen in Europa te vergroten, bestaat uit fiets- en onderdelenbedrijven die zich inzetten voor een betere fietsinfrastructuur.

CIC werd opgericht op de Eurobike van 2011 en vorige week werd tijdens de beurs een congres gehouden om meer bedrijven te enthousiasmeren lid van de club te worden. Tijdens het congres sloot de grootste fietsproducent in de wereld – Giant – zich aan. “Giant heeft besloten om te zeggen: we zijn er bij, we zijn van de partij,” aldus Tony Lo, CEO van Giant Global Group.”Het is onze plicht samen de krachten te bundelen en te bekijken hoe we het fietsen in Europa populairder kunnen maken. Ons doel is om meer mensen aan het fietsen te krijgen.”


Naast Giant ook TBEA
Er was nog meer goed nieuws op het drukbezochte congres: ook de vereniging van Taiwanese fiets-exporteurs  – de Taiwan Bicycle Exporters Association (TBEA)zegde toe lid te worden van de Cycling Industry Club. De twee nieuwe leden gaan een aanzienlijke financiële bijdrage leveren:  Giant € 100.000,- per jaar en de TBEA € 50.000,- per jaar, over een periode van 3 jaar. Naast de nieuwe leden uit Taiwan kon ECF’s Cycling Industry Club ook de bekende Italiaanse branchevereniging ANCMA verwelkomen.


Meer investeringen voor de fiets
Met deze nieuwe leden en volgens de club nog meer grote namen die binnenkort toe zullen treden, komt de lobby in Europa in een stroomversnelling. De club is een stap dichter bij het doel om in totaal en over een lengte van jaren zo’n 6 miljard aan EU-investeringen in fietsinfrastructuur te verwerven. Dit moet uiteindelijk leiden tot een verdubbeling van het aantal fietsers in Europa.

De organisatoren van het congres zijn van mening dat nog veel meer fietsbedrijven zich zouden moeten aanmelden. “Als industrie moeten we investeren in de toekomst. Deelnemen aan deze club is belangrijk als we meer mensen op de fiets willen krijgen “, zegt René Takens, CEO van Accell Group. “En hoe meer mensen we op de fiets krijgen, hoe meer mensen fietsonderdelen en nieuwe fietsen gaan kopen.”

Reageer op dit artikel