nieuws

Giant bouwt nieuw hoofdkantoor in Taichung

algemeen

Giant bouwt nieuw hoofdkantoor in Taichung
De bouw van het nieuwe hoofdkantoor en R&D centrum van Giant start in 2013.

Giant is bezig een nieuw hoofdkantoor te bouwen van waaruit het merk wereldwijd wordt aangestuurd. Het hoofdkantoor komt te staan in het Central Taiwan Science Park in Taichung, de regio waar zich veel wereldwijde fietsindustrie bevindt. Op de Eurobike bevestigde Giant President Anthony Lo dat ‘zijn’ merk een nieuw hoofdkantoor en uitgebreid Research & Development centrum gaat bouwen in Taichung.

Lo zei verder dat Giant de locatie van het huidige hoofdkwartier in Taichung nodig heeft voor de uitbreiding van de productie. “Dat betekent dat de huidige kantoren, waar zo velen in de fietsindustrie hun voetstappen hebben staan, tegen de grond gaat.” De bouw van het nieuwe hoofdkantoor en R&D centrum start in 2013.

Snelgroeiende verkopen in China
De behoefte aan uitbreiding van de productie in Taiwan heeft alles te maken met de snelgroeiende verkopen van fietsen in China, met name die in het midden- tot hogere segment. ’s Werelds grootste fietsenleverancier verkoopt zijn fietsen in China volgens een recente rapportage van Bloomberg voor retailprijzen beginnend vanaf RMB Yuan 1.058,-, wat omgerekend € 123,40 is.

Groeiend gezondheidsbewustzijn
Het groeiende gezondheidsbewustzijn onder de Chinese bevolking draagt bij aan de verkoop van duurdere fietsen in China. Giant verwacht dat de opbrengsten uit de verkopen in China, het grootste afzetland voor de Taiwanese fietsfabrikant, volgend jaar zullen groeien met 15% tot ongeveer 6 miljard RMB Yuan (942 miljoen US Dollars).

Volgens Young Liu, China president van Giant Taiwan, wordt deze stijging vooral gestimuleerd door de groei aan mountainbikeverkopen. De verkopen in China zijn goed voor ongeveer een kwart van de totale verkoop van Giant wereldwijd, maar volgens Liu gaat dit percentage volgend jaar stijgen naar 40%.

Reageer op dit artikel