nieuws

Consumentenvertrouwen groeit licht

algemeen

Consumentenvertrouwen groeit licht
Een positieve ontwikkeling is tevens dat consumenten beter oordeelden over het algemene economische klimaat. Foto: Koen van Weel (ANP)

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het consumentenvertrouwen in september toegenomen in vergelijking met de maand augustus. De CBS indicator geeft aan dat de stemming onder consumenten verbeterde met drie punten tot min 29.

De score min 29 geeft aan dat er nog altijd sprake is van een erg laag vertrouwen onder Nederlandse consumenten. Het CBS verduidelijkt: “De stemming is na het dieptepunt in juni enigszins verbeterd, maar het vertrouwen is nog altijd laag. Het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar komt uit op min acht.”

Koopbereidheid
Een positieve ontwikkeling is tevens dat consumenten beter oordeelden over het algemene economische klimaat. Deze deelindicator klom met acht punten tot min 44. De koopbereidheid van consumenten steeg echter niet. Het CBS zegt hierover: “Consumenten vonden de tijd weliswaar minder ongunstig voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies, maar ze waren somberder over hun eigen financiële situatie in de komende twaalf maanden.”

Reageer op dit artikel