nieuws

Argos-Shimano niet naar Tour of Beijing

algemeen

Argos-Shimano niet naar Tour of Beijing
Argos-Shimano zal niet koersen in de Tour de Beijing, gezien de spanningen tussen China en Japan. Shimano is Japans, bovendien heeft de ploeg een Japanse renner in de gelederen.

De Nederlandse wielerploeg Argos-Shimano gaat niet van start in de Tour of Beijing. De politieke problemen tussen China en Japan over het betwiste eigendom van een eilandengroep in de Oost-Chinese Zee liggen ten grondslag aan het besluit. Co-sponsor Shimano is een Japans bedrijf en de wielerploeg heeft een Japanse rijder in de persoon van Yukihiro Doi.

Argos-Shimano had onlangs een wildcard gekregen voor de Tour of Beijing. Ze kregen de wildcard dankzij de successen van sprinters John Degenkolb en Marcel Kittel, maar ook omdat Cheng, een van de weinige Chinese renners in het professionele peloton, deel uitmaakt van het team.

Door de politieke situatie in China heeft manager Iwan Spekenbrink in onderling overleg met de organisatie besloten niet aan de wedstrijd deel te nemen.

De Ronde van Peking wordt gehouden van 9 tot 13 oktober 2012.

Reageer op dit artikel