nieuws

Online platform BeautyCycling speciaal voor vrouwen

algemeen

Online platform BeautyCycling speciaal voor vrouwen
Online platform BeautyCycling speciaal voor vrouwen

DEN HAAG – BeautyCycling helpt vrouwen op weg die beginnen met wielrennen. De website biedt online tips, kledingadvies, nieuws en routes. In augustus start BeautyCycling met fietsclinics voor de beginnende en de meer ervaren vrouwelijke fietsers in Den Haag en omstreken.

BeautyCycling is opgezet door Micaela Romani, actief wielrenster in haar vrije tijd. Zij vertelt: “Vrouwen op de racefiets, geweldig! Maar ik merk dat vele die net een fiets hebben aangeschaft stuntelen met hoe je nu het beste kunt beginnen. Hoe moet je in- en uitklikken met je klikschoentjes? Is die helm echt nodig? BeautyCycling adviseert vrouwen online en biedt begeleiding tijdens de basis en meer ervaren fietsclinics.”

Fietsclinics voor vrouwen
In augustus starten de eerste fietsclinics. Tijdens de 5-weekse basisclinic leren vrouwen de beginselen van het racefietsen. Aan de orde komen zaken als remmen, sturen, schakelen en in een groep rijden. De clinic voor meer ervaren fietsers heeft ook een duur van 5 weken en bestaat uit sturen op hoge snelheid, in een groep rijden, waaieren en aan het einde van de clinic staat een gezamenlijke tocht op de planning. Meer informatie en het fietsclinic programma is te vinden via www.beautycycling.nl.

Over BeautyCycling

BeautyCycling is opgericht in februari 2011 door Micaela Romani en begon als een simpel fietsblog. Al snel heeft het blog een upgrade gekregen naar een officiële website met praktische tips en kledingadviezen, routes en fietsclinics voor de vrouwelijke fietsers. Voor de toekomst staan interviews en voedingsadvies op de planning, net als fietsreizen naar het buitenland.

 Reageer op dit artikel