nieuws

AGU Holding neemt Fast Forward Wheels over

algemeen

AGU Holding neemt Fast Forward Wheels over
Fast Forward Wheels oprichter Henk Schipper

ALKMAAR/ZWOLLE – Het Alkmaarse familiebedrijf AGU Holding heeft alle aandelen van het in Zwolle gevestigde bedrijf Fast Forward Wheels B.V. overgenomen. FFWD is een jong merk dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, fabricage en distributie van carbon fietswielen voor racefietsen in het allerhoogste segment van de markt.

Het bedrijf is in 2006 opgericht door Henk Schipper, die de afgelopen jaren samen met Roland ten Brinke het bedrijf heeft uitgebouwd tot een van de belangrijkste spelers op de internationale fietswielenmarkt. Alle gespaakte wielen worden met grote precisie handgemaakt in de fabriek in Zwolle. Meer dan 80% van de afzet vindt buiten de Benelux plaats, met belangrijke speerpunten in Azië, Amerika en de rest van Europa.

 

Sterke groei verwacht

Het bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid en verdere groei ligt in de lijn der verwachting. De beide aandeelhouders Schipper en Ten Brinke, die als directeur actief blijven na de overname, hebben tot verkoop besloten om aansluiting te vinden bij een grotere organisatie die de verdere groei van FFWD kan faciliteren en versterken. Beide directeuren gaan zich concentreren op de ontwikkeling, innovatie en marketing van de producten, terwijl AGU Holding ondersteuning zal bieden op het terrein van administratie, ICT en logistiek. Voorts zal het bedrijf op dezelfde wijze als voorheen zijn distributie verzorgen via de bestaande importeurs. AGU B.V. zal hierin geen rol spelen, mede omdat deze werkmaatschappij reeds geruime tijd andere merken wielen in het programma heeft.

 

Bij FFWD werken 12 mensen die allen eerder al actief zijn geweest in de wielersport en/of in eerdere jobs affiniteit hebben gekregen met de fietsenbranche. Voor hen heeft de overname geen consequenties, het bedrijf zal geheel zelfstandig zijn activiteiten vanuit Zwolle voortzetten.

 

AGU gaat nog meer bedrijven overnemen

Voor AGU Holding is de acquisitie, die met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012 geëffectueerd wordt, een welkome aanvulling op het huidige portfolio van werkmaatschappijen. Samen met AGU B.V., Jacobsons B.V. en Hesling Products B.V. verwacht het bedrijf binnen de fietsenbranche een nog sterkere positie te verkrijgen op het gebied van de inkoop en de export. Vooral door de sterke positie van FFWD in de export zal AGU hier de nodige synergievoordelen uit kunnen halen. Het ligt in de bedoeling van de eigenaren van het bedrijf, familie Van den Kommer, om de komende tijd nog een of twee bedrijven binnen de fietsbranche aan de holding toe te voegen.

 

Op de foto FFWD-oprichter Henk Schipper

Reageer op dit artikel