nieuws

Verkoop in mei laat licht herstel zien

algemeen

Verkoop in mei laat licht herstel zien

De zeer forse daling van de fietsenverkoop in april heeft zich gelukkig in mei niet doorgezet. Er is sprake van een licht herstel. Dat neem echter niet weg dat qua aantallen en omzet ook deze maand geen hogere cijfers laat zien in vergelijking met de scores over mei 2011.

 

DOETINCHEM – De zeer forse daling van de fietsenverkoop in april heeft zich gelukkig in mei niet doorgezet. Er is sprake van een licht herstel. Dat neem echter niet weg dat qua aantallen en omzet ook deze maand geen hogere cijfers laat zien in vergelijking met de scores over mei 2011.

Volgens ZEG Benelux directeur Gèrard Mimpen geeft de maand mei gelukkig niet zulke forse negatieve cijfers te zien als april. “Rond Pinksteren is het twee weken goed weer geweest en dat heeft zijn invloed niet gemist. Vergeleken met april is er dus sprake van herstel. Maar dat niet weg dat de fietsenverkoop ook in de maand mei niet beter is geweest vergeleken met mei 2011. Echter, er is slechts sprake van een lichte daling.”

‘Grotere actieve leden van ZEG minder last hebben van verkoopdaling’
Gèrard Mimpen merkt verder op dat hem opvalt dat er onder de ZEG leden sprake is van een onevenredige verdeling van de verkoopdaling. Hij zegt: “Het valt op dat de grotere actieve leden van ZEG minder last hebben van een verkoopdaling. Er zijn zelfs grotere leden die een plus hebben weten te scoren. Het lijkt erop dat vooral de kleinere winkels afhankelijk blijken van het weer en meer last hebben van een verkoopdaling.”

Maarten de Vos, algemeen directeur van Bike Totaal, antwoordt op vragen van Tweewieler dat ook zijn leden een forse min scoorden over april. Hij geeft ook aan dat het gelukkig geen daling is van tientallen procenten. Tot en met week 20 – van 1 januari tot en met 20 mei 2012 loopt de fietsverkoop bij Bike Totaal 13.5% achter in omzet. Binnen de totale verkoop, dus inclusief onderdelen en accessoires, loopt de omzet 10.7% achter vergeleken met dezelfde periode in 2011.

Foto: Lex van Lieshout, ANP

Reageer op dit artikel