nieuws

Tweewielerspecialisten reageren op overname Verbakel door Hans Struijk Fietsen en op weblog Ron Haker

algemeen

Tweewielerspecialisten reageren op overname Verbakel door Hans Struijk Fietsen en op weblog Ron Haker

Groot nieuws in tweewielerland deze week, met de overname van de Verbakel Fietsfactor winkels door Hans Struijk Fietsen. Het artikel op tweewieler.nl is bijzonder gretig gelezen door de bezoekers van onze site, ook zijn er de nodige reacties geplaatst. Datzelfde geldt voor de weblog van Ron Haker, die beweert dat de websites van tweewielerspecialisten hopeloos ouderwets zijn.

 

DOETINCHEM – Groot nieuws in tweewielerland deze week, met de

overname van de Verbakel Fietsfactor winkels door Hans Struijk Fietsen

. Het artikel op tweewieler.nl is bijzonder gretig gelezen door de bezoekers van onze site, ook zijn er de nodige reacties geplaatst. Datzelfde geldt voor de

weblog van Ron Haker

, die beweert dat de websites van tweewielerspecialisten hopeloos ouderwets zijn.

Zoals vaker gebeurt wanneer een grote speler een kleinere overneemt, zijn er kritische geluiden te horen van tweewielerspecialisten naar aanleiding van de overname van Verbakel door Hans Struijk. “Groter is nog niet beter”, bijvoorbeeld. Een ander vraagt zich af “waar het fout is gegaan met de rijkste man van Nederland, dat deze nog meer wil?”

‘Hans Struijk verkoopt alleen bulkfietsen’

Misverstanden bestaan er ook, zoals blijkt uit de volgende reactie: “We gaan naar AH voor levensmiddelen, we gaan naar de Gamma voor bouwmaterialen, naar Ikea voor woninginrichting, voor schoenen naar van Haren, we gaan voor een bril naar Hans Anders en we gaan voor een fiets naar Hans Struijk Fietsen.” Waarop een ander reageert met de stelling dat klanten voor maatwerk en advies toch echt naar een andere tweewielerzaak gaan, omdat Hans Struijk Fietsen alleen ‘bulkfietsen’ verkoopt..

Een andere lezer corrigeert dit direct met de vraag: “Ben je wel eens in een van de winkels geweest? Naar mijn idee werken er juist hele competente mensen die met liefde voor het vak iedere dag bezig zijn om de klant het beste te bieden.”

‘Ik denk dat ze goed betalen’

Tot slot nog een tip van een collega die stelt: “Vecht voor een goed rendement en wellicht kloppen de heren ook bij jullie aan. En dan is het aan jezelf of je het aan ze kwijt wilt, ik denk dat ze goed betalen anders stappen de heren Verbakel er niet zomaar uit.”

Onze vaste columnist/blogger Ron Haker mag zich altijd verheugen in een warme belangstelling, zo ook met zijn weblog over websites van tweewielerspecialisten. “Hopeloos verouderd”, vindt Ron. En: “Niet te veel tekst graag. Surfers zijn koppensnellers, geen tekstlezers.”

‘Handboek SEO is een goed boek om eens door te nemen’

Daar denkt Jeroen van Kester heel anders over: “Ron, helaas zijn lappen tekst nodig voor je SEO (search engine optimization, red.). Hoe beter je tekst, des te beter je gevonden word in Google. Tekst schrijven voor een website is iets heel anders dan tekst schrijven voor een advertentie, folder of andere oude media. Misschien leuk voor jou om je eens in te verdiepen. Handboek SEO is een goed boek om eens door te nemen.”

Dat een goede website “onmisbaar is en geld oplevert”, daarover zijn de meeste tweewielerspecialisten het wel eens. Tegelijkertijd leeft ook het besef dat het onderhouden van zo’n goede website bijna een dagtaak is.

Foto: Robin Utrecht, ANP

Reageer op dit artikel