nieuws

Tromm opent single brand store Brompton

algemeen

Tromm opent single brand store Brompton

Edgar Tromm van Tromm Tweewielers opent woensdagmiddag 25 april de eerste single branded Brompton store in ons land, de ‘Brompton Junction’. Onofficieel is de winkel in de Overtoom in Amsterdam zelfs de eerste in Europa, de afgelopen weken werd al voorzichtig proefgedraaid, maar vorige week was de echte primeur toch voor Hamburg.

 

AMSTERDAM – Edgar Tromm van Tromm Tweewielers opent woensdagmiddag 25 april de eerste single branded Brompton store in ons land, de ‘Brompton Junction’. Onofficieel is de winkel in de Overtoom in Amsterdam zelfs de eerste in Europa, de afgelopen weken werd al voorzichtig proefgedraaid, maar vorige week was de echte primeur toch voor Hamburg.

Edgar Tromm is opgegroeid tussen de Bromptons in de zaak van zijn vader, Tromm Tweewielers aan het Europaplein in Amsterdam tegenover de RAI. Tromm is al sinds 1989 Brompton-dealer. Voor de familie Tromm is de vouwfiets en zeker de Brompton geen nicheproduct, jarenlang verkochten ze er ruim 600 van per jaar.

Uitvinder van de Brompton opent de winkel

De officiële opening van de Amsterdamse Brompton Junction zal worden verricht door Andrew Ritchie, de uitvinder van de Brompton en Will Buttler Adams, de huidige Managing Director van Brompton. Elke Brompton Junction krijgt bij de officiële opening een originele Brompton-Mk1 en het serienummer van deze fiets, dat nu nog geheim is, zal de naam van de winkel completeren. Andrew Ritchie en Will Buttler Adams zullen deze oude afgetrapte maar desondanks bijzondere fiets aan de kersverse Brompton-Junctioneers overhandigen.

Het initiatief voor deze single brand store komt van de fabrikant Brompton Bicycle Ltd. zelf. De Tromms waren echter direct enthousiast toen Brompton Benelux hen polste voor de Amsterdamse Brompton Junction.

Reageer op dit artikel