nieuws

Tacx gaat dealers intensiever begeleiden

algemeen

Tacx gaat dealers intensiever begeleiden
Tacx trainer

TERNEUZEN – Tacx, de marktleider op het gebied van trainers, wijzigt haar distributie- en prijsbeleid voor de Benelux. Er zal voortaan intensiever worden samengewerkt met een select aantal distributeurs, de Tacx partnerdistributeurs.

Doel is het dealernetwerk beter te bedienen. Door de distributie te concentreren bij de grotere grossiers, kan Tacx de dealer een meer professionele ondersteuning bieden. Van een aantal kleinere groothandels heeft Tacx derhalve afscheid genomen. ICC is en blijft verkoopagent.

 

Meer ondersteuning in service en marketing

Deze bedrijven zullen, naast de verkoop en het verrichten van logistieke taken, ook actief zijn met service en marketing. Elke partnerdistributeur stelt een eigen Tacx servicemedewerker aan die dealers uit de brand helpt bij service- en garantiezaken. Ook zal de partnerdistributeur Tacx betrekken bij de eigen marketingactiviteiten, zoals dealerseminars, huisshows en andere evenementen.

 

Prijsaanpassing en nieuw kortingensysteem

Tegelijk met de aanstelling van de partnerdistributeurs wordt ook het prijzen- en kortingensysteem gewijzigd. Beoogd doel hiervan is om het merk Tacx aantrekkelijk te houden voor iedere detaillist. Tacx begrijpt als geen ander dat de vakhandelaar een onmisbare schakel is bij de verkoop van haar innovatieve producten.

 

Compleet Tacx-programma inclusief spare parts

De Tacx partnerdistributeurs hebben zich verplicht om het volledige Tacx programma te voeren, evenals de 20 meest courante spare parts voor trainers. Service- en verkoopmedewerkers van de partnerdistributeurs worden door Tacx getraind en regelmatig bijgeschoold. Een dealer kan bij een partnerdistributeur dus terecht voor alles wat hij nodig heeft van Tacx.

Het nieuwe partnerdistributiebeleid gaat in per 1 juli aanstaande.

 

Tacx partnerdistributeurs

Voor Nederland:

  • Agu
  • Kruitbosch Cycle Universe
  • Tehava International

 

Voor België:

  • Feryn New International
  • Minerva
Reageer op dit artikel