nieuws

Spaans BH Bikes werkt aan internationaal netwerk

algemeen

Spaans BH Bikes werkt aan internationaal netwerk

Het Spaanse BH Bikes wordt sinds 1 mei 2012 officieel vertegenwoordigd door een agent in Nederland. De afgelopen jaren heeft het in Baskenland gevestigde merk flink aan de internationale weg getimmerd. Het is nu in bijna alle Europese landen vertegenwoordigd. “De aanwezigheid van BH op de Nederlandse markt past volledig in onze langetermijnvisie,” aldus Jose Miguel Aracama; International Commercial Manager bij BH Bikes.

 

VITORIA-GASTEIZ (Sp) – Het Spaanse BH Bikes wordt sinds 1 mei 2012 officieel vertegenwoordigd door een agent in Nederland. De afgelopen jaren heeft het in Baskenland gevestigde merk flink aan de internationale weg getimmerd. Het is nu in bijna alle Europese landen vertegenwoordigd. “De aanwezigheid van BH op de Nederlandse markt past volledig in onze langetermijnvisie,” aldus Jose Miguel Aracama; International Commercial Manager bij BH Bikes.

Het merk BH heeft een lange traditie en is in eigen land een van de onbetwiste marktleiders op het gebied van high end race en MTB. Dit sportieve merk heeft vorig jaar een elektrisch zusje gekregen: Easy Motion. Met de recente – gedeeltelijk Nederlandse – ontwikkeling van de NEO serie heeft BH een vooruitstrevende stap voorwaarts gezet in technologische ontwikkeling van de e-bike. De NEO heeft in 2011 de Eurobike Award gewonnen voor ‘Beste Design & Functionaliteit.’

Dealernetwerk uitbreiden op FietsVAK

Afgelopen januari was BH – zei het zeer bescheiden – aanwezig op FietsVAK. Voor dit najaar staat E-BikeXperience (Bike MOTION) op de planning en ook de volgende editie van FietsVAK is voor BH zeer belangrijk om haar dealernetwerk verder uit te breiden. Daarnaast ‘kunnen dealers voor de ‘Dealer-Demo-Dagen gebruikmaken van de beschikbare demovloot.

Voor Nederland wordt op dit moment de focus gelegd op de e-bikes en dan voornamelijk de NEO serie. Daar heeft de markt op dit moment ook het meeste behoefte aan. Dealers die willen inspelen op deze behoefte kunnen mailen naar Op die Fiets. Ook dealers die een focus hebben op sportieve fietsen kunnen zich hier melden.

Op de foto de Emocion NEO City (rechts op de voorgrond) in het Deutsches Museum of Science and Technology in München, als state-of-the-art e-bike temidden van andere elektrische voertuigen.

Reageer op dit artikel