nieuws

Nieuw R&D centrum Cannondale in Freiburg

algemeen

Nieuw R&D centrum Cannondale in Freiburg

De Cycling Sports Group (CSG), een onderdeel van Dorel Industries, heeft aangekondigd om deze zomer een nieuw Europees Research & Development Center te openen in het Duitse Freiburg. De opening van een R&D centrum in Duitsland past in de strategie van CSG om een netwerk van ontwikkelcentra over de hele wereld op te zetten. De Cycling Sports Group omvat verschillende sterke fietsmerken, zoals Cannondale, Schwinn, GT en Mongoose.

 

BETHEL (Connecticut, USA). – De Cycling Sports Group (CSG), een onderdeel van Dorel Industries, heeft aangekondigd om deze zomer een nieuw Europees Research & Development Center te openen in het Duitse Freiburg. De opening van een R&D centrum in Duitsland past in de strategie van CSG om een netwerk van ontwikkelcentra over de hele wereld op te zetten. De Cycling Sports Group omvat verschillende sterke fietsmerken, zoals Cannondale, Schwinn, GT en Mongoose.

“Onze R&D teams in Bethel, Connecticut, in Taichung, Taiwan en nu in Freiburg, Duitsland, blijven voor de Cycling Sports Group een constant speerpunt. Dit wereldwijde netwerk van ontwikkelaars is dusdanig gelokaliseerd dat het snel kan inspelen op toekomstige consumententrends,” aldus Jeff McGuane, directeur van Cycling Sports Group. “Met ons nieuwste R&D centrum in Freiburg kan het onderzoek- en ontwikkelteam profiteren van een locatie dicht bij het hart van de Europese fietsmarkt, maar we blijven als een wereldwijde R&D eenheid werken.”

Investering in werknemers en installaties

Het Cycling Sports Group R&D team vanaf deze zomer profiteren van de optimale omgeving binnen het nieuwe centrum, dat 600 vierkante meter groot is. De Cycling Sports Group heeft een inspirerende omgeving gecreëerd voor creativiteit en innovatie met state-of-the-art software en hardware. Het testlab ligt op loopafstand van het beroemde Zwarte Woud, met eindeloze bergpaden en wegen om de producten te testen.

“In de afgelopen drie jaar heeft het onderzoek- en ontwikkelteam van de Cycling Sports Group drie hooggewaardeerde fietsen op de markt gebracht. De Cannondale Flash, de Cannondale Scalpel 29er en de Cannondale SuperSix EVO, die onlangs werd uitgeroepen tot Beste Road Bike ter wereld door het Duitse Tour Magazine,” zegt Chris Peck, adjunct-directeur Research & Development van de Cycling Sports Group. “Door te investeren in dit nieuwe centrum, bouwen we verder op dit succes uit het verleden, en creëren we de best mogelijke omgeving voor toekomstige innovatie. Wij willen getalenteerde mensen aantrekken en het sterkste R&D team van de industrie opbouwen.”

Revolutionaire producten en technologieën

Peter Denk, directeur Technologie van het R&D team, heeft de afgelopen vier jaar met succes samengewerkt met Cycling Sports Group om de innovatie te stimuleren. Hij zal dit vanuit zijn nieuwe kantoor in Freiburg blijven doen. Zijn vermogen om toekomstige trends op fietsgebied te begrijpen, en om fietsen te ontwerpen die de verwachtingen van de consument overtreffen, maakt hem tot een uiterst belangrijk onderdeel van het ontwikkelteam.

“Uitbreiding van het onderzoek- en ontwikkelteam in Freiburg voegt extra pk’s toe, die ten dienste komen van de alsmaar groter wordende rij revolutionaire producten van de Cycling Sports Group. Dit stelt CSG in staat om de innovatie op een hoger niveau te brengen,”aldus Peter Denk. “CSG zal op zoek gaan naar innovatieve en inspirerende mensen voor het team, die aan de recente successen zullen gaan bijdragen.”

Een inspirerende omgeving

Als een snel groeiende wereldwijde business, is de Cycling Sports Group altijd op zoek naar het beste talent van de industrie vanuit de hele wereld. Geïnteresseerde ingenieurs en industrieel ontwerpers kunnen http://www.cyclingsportsgroup.com/careers bezoeken, voor meer informatie over de carrièremogelijkheden in Duitsland en ook Oostenrijk. Nieuwe medewerkers zullen profiteren van het werken in een inspirerende omgeving. Het Duitse Freiburg is een historische universiteitsstad doordrenkt met een rijke fietscultuur, en de thuisbasis van vele professionele wielrenners en aan fietsen verwante industrieën.

Het Cycling Sports Group Onderzoek- en Ontwikkelcentrum is een onderdeel van de The Ganter Brouwerij campus in Freiburg. De Ganter Brouwerij is sinds 1865 als familiebedrijf actief en een steunpilaar van de regio Freiburg im Breisgau, haar cultuur en de gemeenschap. Ganter blijft in de gemeenschap investeren met de ontwikkeling van een nieuwe campus op het terrein van de brouwerij die bestaat uit onderwijscentra en unieke bedrijven die actieve en ecologisch duurzame levensstijlen propageren.

Dorel Recreation/Leisure is een segment van Dorel Industries, Inc. Dorel bestaat 50 jaar en heeft een jaaromzet van meer dan US $ 2.4 miljard, en wereldwijd bijna 5.000 werknemers in tweeëntwintig landen.

Reageer op dit artikel