nieuws

Nieuw management Koninklijke Gazelle heeft focus op innoveren

algemeen

Nieuw management Koninklijke Gazelle heeft focus op innoveren
Nieuw management Koninklijke Gazelle heeft focus op innoveren

Een nieuwe directie treedt aan bij Koninklijke Gazelle. Per 1 mei volgde Jaap Merkus interim-directeur Xeno Grimmelt op als algemeen directeur. Grimmelt blijft als senior vice president van de Pon Bicycle Group op de achtergrond bij Gazelle betrokken. Per 1 juni is Eric Otto in de voetsporen getreden van Roy Fuijk als commercieel directeur.

Beiden zijn afkomstig van buiten de Pon Holding waarvan Gazelle onderdeel is. Beiden hebben hun werkervaring bij gerenommeerde Nederlandse merken; Merkus bij Philips en Otto bij Bruynzeel Keukens en daarvoor KPN. Beiden zijn thuis in retail. Otto: “Ik ben een echte retailman. In mijn jaren bij KPN kwam ik op een gegeven moment bij de retailkant terecht, en bij Bruynzeel heb ik me mijn complete loopbaan met retail beziggehouden.” Over het beleid dat hij als commercieel directeur bij Gazelle gaat voeren, kan hij niets zeggen, daarvoor is het te vroeg. “Ik loop net mee. Ik luister, luister en luister en probeer zo snel mogelijk de branche en de markt te leren kennen.”

 

Nieuwe fase in

Merkus heeft de afgelopen 10 jaar bij de internationale consumentendivisie van Philips gewerkt. “De overeenkomsten tussen Gazelle en Philips zijn evident. Beide zijn mooie merken met een lange historie, die mooie gemaksproducten maken voor de consument. Zulke merken zijn heel inspirerend om voor te werken. Beide merken zijn gericht op innovatie om het de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken in het dagelijks leven. Dit streven, deze passie, ervaar ik ook in de dealermarkt, en ook hier in Dieren bij de medewerkers van Gazelle, zowel bij de oudere garde als nieuwkomers.” Zijn internationale werkervaring zal hij inzetten bij de internationalisering van Gazelle.

 

Innoveren is cruciaal volgens Merkus. “Dit geldt in eerste plaats voor het product, met name de elektrische fiets, om de fietsbeleving optimaal te maken. Maar het geldt ook voor het dealerkanaal. Onze dealers zullen mee moeten innoveren. De marktontwikkelingen gaan snel. Daarom kan het goed werken om mensen met een andere industrieachtergrond zoals Eric en ik in het management te zetten. We kunnen nieuwe ideeën brengen. Geïntegreerd denken over de hele keten heen is heel belangrijk, zeker in de huidige, wat onvoorspelbare markt.”

 

Over het vertrek van Roy Fuijk zegt Merkus: “Roy heeft geweldig goed werk gedaan. Misschien lijkt het alsof hij erg snel weer vertrekt bij Gazelle (Fuijk is 2,5 jaar in dienst geweest bij Gazelle, red.), maar aan de andere kant, als je zo’n buitenkans bij Porsche krijgt, moet je die met beide handen grijpen.”

 

Op de foto de nieuwe gezichten bij Koninklijke Gazelle: links algemeen directeur Jaap Merkus, naast hem de nieuwe commercieel directeur Eric Otto en rechts daarnaast zijn voorganger Roy Fuijk die binnen de Pon Holding vertrekt naar Porsche.

 

Foto: Michel Zoeter

Reageer op dit artikel