nieuws

Meer uitverkoop-acties fietsen dit najaar

algemeen

Meer uitverkoop-acties fietsen dit najaar

DOETINCHEM – De slechte score van de fietsverkoop in juni zoals in deze Tweewieler nieuwsbrief wordt gemeld door het GfK Retailpanelonderzoek, gaat zijn weerslag krijgen dit najaar. Er worden flinke uitverkoopacties verwacht vooral omdat, zoals Accell topman René Takens meldde tijdens de eind juli gehouden presentatie van de halfjaarcijfers van de moeder van onder andere Batavus. Sparta, Koga en Juncker: “De voorraden fietsen op een hoog niveau liggen.”

DOETINCHEM – De slechte score van de fietsverkoop in juni zoals in deze Tweewieler nieuwsbrief wordt gemeld door het GfK Retailpanelonderzoek, gaat zijn weerslag krijgen dit najaar. Er worden flinke uitverkoopacties verwacht vooral omdat, zoals Accell topman René Takens meldde tijdens de eind juli gehouden presentatie van de halfjaarcijfers van de moeder van onder andere Batavus. Sparta, Koga en Juncker: “De voorraden fietsen op een hoog niveau liggen.”

Algemeen directeur Takens (foto) zei verder over die voorraden: “Wat er tijdens de maand juni niet is verkocht, staat nog immer op voorraad. En die blijven dus over. Wij hebben die voorraad aangehouden omdat de dealers tegenwoordig afwachtend zijn omdat zij hun voorraad laag willen houden. Dit vertaalt zich bij ons in het feit dat wij een hoge beschikbaarheid van modellen noodzakelijk achten.”

Omdat ook tijdens de maand juli het zomerweer uitermate teleurstelde, zal die door Takens aangeduide voorraad niet fors zijn afgenomen. Dit betekent dus dat dit najaar flinke uitverkoopacties rond 2011 modellen te verwachten zijn. Tenzij natuurlijk het weer opknapt, maar die tekenen zijn er helaas (nog) niet.

Reageer op dit artikel