nieuws

Kymco nadert marktleider Piaggio, Yamaha en Turbho verdubbelen marktaandeel

algemeen

Kymco nadert marktleider Piaggio, Yamaha en Turbho verdubbelen marktaandeel

De vlag kan nog lang niet worden uitgehangen, maar in elk geval is er weer een voorzichtige verbetering te noteren bij de verkopen van brom- en snorfietsen. Al lopen de totaalaantallen natuurlijk nog flink achter bij die van vorig jaar.

 

HEERHUGOWAARD – De vlag kan nog lang niet worden uitgehangen, maar in elk geval is er weer een voorzichtige verbetering te noteren bij de verkopen van brom- en snorfietsen. Al lopen de totaalaantallen natuurlijk nog flink achter bij die van vorig jaar.

Een bijzondere rol is daarbij weggelegd voor de elektrische versies, die als serieus te nemen alternatief nu toch echt door lijken te breken. Bij de e-bromfietsen is dat aantal om voor de hand liggende redenen relatief beperkt, maar toch is de groei jaar op jaar significant. De e-snorfietsen beginnen langzaam maar zeker zelfs een hoofdrol te spelen.

Meer dan een op de twaalf verkochte snorscooters is elektrisch

Dankzij een flink toenemende acceptatie door de klant groeit hun marktaandeel fors en kan dit jaar zelfs wel eens de grens van 10 procent doorbreken. De teller staat in de eerste vijf maanden van het jaar al op 8,4 procent. Meer dan een op de twaalf verkochte snorscooters – want daar heb je het doorgaans over – is dus elektrisch.

De VWE statistieken laat ook andere opvallende ontwikkelingen zien. Zo zit Kymco door zijn populariteit als woon-werk-scooter bij de bromscooters verrassend kort achter de marktleider – de Piaggio groep – en is het als afzonderlijk merk in feite de nummer één bromscooter van ons land. Overigens lijken ze ook Piaggio voorbij te willen, want met hun kortingsactie op de Like zullen de aantallen wellicht wat groeien.

Turbho en Yamaha verdubbelen marktaandeel

Ook Honda is in het bromsegment trouwens aan een opmars bezig en staat nu in de top-10.
Bij de snorfietsen is de positie van Piaggio nog altijd solide. In die cijfers valt bijvoorbeeld op dat Turbho goed op gang komt, en ook de acties van Yamaha kennelijk hebben gewerkt. Zij verdubbelen hun marktaandeel. Ook de rol van VOM scooters (VOM Vehicles, Veldhoven) is in het snorsegment opvallend toegenomen. Wellicht is hun top-10 plek mede te danken aan verkoop via een groot online en postorderbedrijf?

Reageer op dit artikel