nieuws

Jeroen en Ed Verbakel beraden zich op toekomst na overname door Hans Struijk Fietsen

algemeen

Jeroen en Ed Verbakel beraden zich op toekomst na overname door Hans Struijk Fietsen

Jeroen Verbakel heeft rode oren van alle telefoongesprekken die hij de afgelopen twee dagen voerde. Hij en zijn broer Ed zijn blij met de overname door Hans Struijk Fietsen: “Ruim een jaar geleden hadden we het er met elkaar over dat we op termijn wel eens wat anders zouden willen doen. We hadden niet verwacht dat het zo snel zou lukken ons bedrijf te verkopen.”

 

NOOTDORP/PIJNACKER – Jeroen Verbakel heeft rode oren van alle telefoongesprekken die hij de afgelopen twee dagen voerde. Hij en zijn broer Ed zijn blij met de overname door Hans Struijk Fietsen: “Ruim een jaar geleden hadden we het er met elkaar over dat we op termijn wel eens wat anders zouden willen doen. We hadden niet verwacht dat het zo snel zou lukken ons bedrijf te verkopen.”

“We hoorden van collega’s vaak dat ze daar heel lang mee bezig waren en het maar niet wilde lukken. Vandaar dat we een jaar geleden besloten iemand in de arm te nemen om ons bedrijf klaar te maken voor overname. Maar we hadden nooit kunnen denken dat zich binnen een jaar al iemand zou melden.”

‘Voor het personeel is overname ook een uitdaging’

Jeroen is blij met de manier waarop hij en zijn broer er met Timon Rutten en Bastiaan Hagenouw zijn uitgekomen: “We hebben alle vertrouwen in het bedrijf dat ze voor ogen hebben voor de toekomst.” Ook het feit dat al het personeel kon blijven was een belangrijke voorwaarde: “Voor het personeel zal er dus niet zoveel veranderen. De personeelsleden reageerden heel verbaasd en vonden het jammer dat wij er mee stoppen. Maar ze zagen ook direct kansen omdat je in een groter bedrijf makkelijker kunt doorgroeien naar bedrijfsleider of zo. Voor het personeel is deze overname dus ook een uitdaging.”

Op de vraag wat Jeroen en Ed Verbakel na de overdracht gaan doen, antwoordt Jeroen: “De winkel gaat per 1 juli a.s. over. We hebben afgesproken dat we tot eind september meelopen. Daarna beraden we ons op de toekomst. Er is nog niets concreet. We gaan in ieder geval wel met z’n tweeën verder, onze samenwerking is prima.”

‘Schaalvergroting is de toekomst’

Jeroen Verbakel denkt dat de schaalvergroting van Hans Struijk Fietsen een voorbeeld is zoals de branche zich zal gaan ontwikkelen: “Dit is een speler zoals die er in Nederland nog niet is. Nu met 11 winkels valt hun kracht nog wel mee, maar stel dat ze landelijke dekking gaan krijgen, dan zal het wel wat uitmaken. Ik adviseer collega ondernemers om van hun eigen kracht uit te gaan. Zorg dat je zelf de zaak goed op orde heb. Ik geloof dat als je er zelf voor zorgt dat je een nette winkel hebt en de zaakjes goed voor elkaar hebt, dat je een prima boterham kunt verdienen.”

Reageer op dit artikel