nieuws

Hoofdkantoor van VAUDE is klimaatneutraal

algemeen

Hoofdkantoor van VAUDE is klimaatneutraal

VAUDE, de Duitse outdoor specialist, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn streven zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Het gehele hoofdkantoor, dat zich in Tettnang in Zuid-Duitsland bevindt, samen met alle producten die daar worden geproduceerd, zijn ‘klimaatneutraal’.

 

TETTNANG (D) – VAUDE, de Duitse outdoor specialist, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn streven zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. Het gehele hoofdkantoor, dat zich in Tettnang in Zuid-Duitsland bevindt, samen met alle producten die daar worden geproduceerd, zijn ‘klimaatneutraal’.

Om zover te komen werden alle emissies van broeikasgassen, opgewekt door activiteiten in en rond het hoofdkantoor, berekend en gecompenseerd met een bijdrage aan een gecertificeerd carbon offset project van de non-profit organisatie MyClimate.

Hierbij meegerekend is de complete back office, waar zo’n 500 mensen werken, productie, onderhoud, de kinderopvang bij het hoofdkantoor, en alle logistieke activiteiten de te maken hebben met de productie in Tettnang. De enige factor die nog niet is meegeteld, is het woon-werkverkeer van de medewerkers.

VAUDE’s CEO Antje von Dewitz is trots op de deelname aan MyClimate. “Klimaatneutraal produceren en werken is een belangrijke component binnen ons commitment aan duurzaamheid en zorg voor onze aarde.” VAUDE is volgens eigen zeggen de eerste producent van outdoorartikelen die zo consequent zijn toegewijdheid aan het milieu doorvoert en alle onnodige emissies reduceert en compenseert.

Reageer op dit artikel