nieuws

Henk Kluver van Van Raam Fietsen: “M’n eerste FietsRAI was in 1948”

algemeen

Henk Kluver van Van Raam Fietsen: “M’n eerste FietsRAI was in 1948”

Aankomende april wordt hij 90 jaar en hij komt nog steeds graag op de FietsVak in Amsterdam: Henk Kluver. “In de vroegere jaren kwamen we hier om onze frames te verkopen aan de zelfbouwende grossiers”, vertelt de heer Kluver, nog altijd werkzaam bij de firma Van Raam. “We bezochten niet alleen de beurs in Amsterdam maar we gingen ook naar Keulen en Frankfurt.”

 

Aankomende april wordt hij 90 jaar en hij komt nog steeds graag op de FietsVak in Amsterdam: Henk Kluver. “In de vroegere jaren kwamen we hier om onze frames te verkopen aan de zelfbouwende grossiers”, vertelt de heer Kluver, nog altijd werkzaam bij de firma Van Raam. “We bezochten niet alleen de beurs in Amsterdam maar we gingen ook naar Keulen en Frankfurt.”

Henk Kluver was dan wel de oudste bezoeker van de FietsVAK, hij deed de styling van de frames van een andere prominente bezoeker van de beurs: Joop Zoetemelk. Ook andere grote namen uit een ver verleden komen voorbij in een gesprek met Henk Kluver. Zo stylde hij tevens de baanfiets voor Jopie Captein die bedoeld was voor de Olympische Spelen in Melbourne in 1956.

Henk Kluver werkt 66 jaar voor Van Raam

Henk Kluver werkt dit jaar 75 jaar in de fietsenbranche. Hij begon op 14-jarige leeftijd bij fietsfabriek Locomotief in Amsterdam. De laatste 66 jaar werkt Henk Kluver voor Van Raam in Varsseveld waar hij dagelijks komt. Klik hiervoor een video over Henk Kluver, 75 jaar fietsenmaker.

Henk Kluver lijkt ons zonder twijfel de oudste bezoeker van de FietsVAK dit jaar. Bovendien, wie herinnert zich de FietsRAI van 1948 nog meer?

Reageer op dit artikel