nieuws

FietsVAK kijkt terug op geslaagde verhuizing met 13% meer bezoekers

algemeen

FietsVAK kijkt terug op geslaagde verhuizing met 13% meer bezoekers

FietsVAK 2012, die gisteren zijn deuren sloot, heeft 7.439 bezoekers getrokken; ruim 13% meer dan de 2011 editie. Daarmee kan er teruggekeken worden op een geslaagde verhuizing van het Autotron in Rosmalen naar Amsterdam RAI van de fietsenvakbeurs. Dit neemt niet weg dat er tijdens de beurs ook kritische geluiden werden geuit van zowel bezoekende vakhandelaren als exposanten.

 

AMSTERDAM – FietsVAK 2012, die gisteren zijn deuren sloot, heeft 7.439 bezoekers getrokken; ruim 13% meer dan de 2011 editie. Daarmee kan er teruggekeken worden op een geslaagde verhuizing van het Autotron in Rosmalen naar Amsterdam RAI van de fietsenvakbeurs. Dit neemt niet weg dat er tijdens de beurs ook kritische geluiden werden geuit van zowel bezoekende vakhandelaren als exposanten.

Exposanten waren niet tevreden over het, vergeleken met ‘Rosmalen’, keurslijf waar zij in werden geperst ten aanzien van op- en afbouw van stands en de regels voor hun stands. Voorbeeld daarvan was het feit dat er voor de op- en afbouw zelfs veiligheidshelmen en schoenen moesten worden aangeschaft. Dealers waren ook niet te spreken over o.a. de parkeergelden. Bij de betaalautomaten voor parkeerkaarten waren opmerkingen te horen als: “Ik hoef mijn auto toch niet terug te kopen!”

Veel belangstelling, maar weinig orders
FietsVAK 2012 bood met 12.000m2 beursoppervlakte en 135 exposanten een complete afspiegeling van huidige trends in de fietsbranche. En natuurlijk van de nieuwste fietsmodellen, produkten en accessoires. De bezoekende dealers toonden veel belangstelling voor die nieuwe modellen en produkten. Maar daar bleef het in nogal wat gevallen ook bij. Dit maakte dat een van de exposanten over de FietsVAK van 2012 oordeelde met: “Een prima beurs in de breedte, maar niet in de diepte. Dealers tonen veel belangstelling voor het nieuws, maar vertonen geen grote orderbereidheid.”

Dit alles neemt niet weg dat er over het algemeen positief is geoordeeld over de verhuizing naar Amsterdam. Daarbij was wellicht de meest treffende karakterisering over die verhuizing wat een van de exposanten zei: “Hier in Amsterdam valt je pas de kneuterigheid op van hoe het in Rosmalen was.”

Reageer op dit artikel