nieuws

E-bike scoort in Duitsland

algemeen

E-bike scoort in Duitsland

Duitsers blijven meer geld besteden aan fietsen dankzij de groeiende populariteit van e-bikes. Volgens de verkoopcijfers van 2011, gepubliceerd door de ‘Zweirad Industrie Verband’ (ZIV), stegen de verkopen bij onze oosterburen met 8,8% naar een totale omzet van net geen twee miljard euro.

 

BERLIJN – Duitsers blijven meer geld besteden aan fietsen dankzij de groeiende populariteit van e-bikes. Volgens de verkoopcijfers van 2011, gepubliceerd door de ‘Zweirad Industrie Verband’ (ZIV), stegen de verkopen bij onze oosterburen met 8,8% naar een totale omzet van net geen twee miljard euro.

In 2011 werden om en nabij de 4.05 miljoen fietsen en e-bikes verkocht aan de vakhandel, een stijging van 1.1% ten opzichte van 2010, zo blijkt uit de ZIV-cijfers. De inkoopprijs bleef ook stijgen, met een gemiddelde van € 495 (inclusief e-bikes).

Gestage toename van het aantal duurdere e-bikes

“De belangrijkste reden voor de stijgende gemiddelde inkoopprijs is de gestage toename van het aantal duurdere e-bikes in combinatie met consumenten die kwaliteitsbewust zijn”, aldus Siegfried Neuberger, general manager van de ZIV. In 2010 bedroeg het totale marktvolume 200.000 verkochte e-bikes, terwijl in 2011 ongeveer 310.000 elektrische fietsen werden verkocht.

“Fietsen in zijn algemeenheid is momenteel zeer populair in Duitsland. Mensen gebruiken steeds vaker de fiets voor woon-werkverkeer, winkelen of als vrijetijdsbesteding. Het is niet verrassend dat het totale aantal fietsen in Duitsland vorig jaar met een miljoen is gestegen, naar 70 miljoen. Tachtig procent van die fietsen is volledig uitgerust om te voldoen aan alle verkeerseisen, wat aangeeft dat de fiets een steeds grotere rol in het dagelijks vervoer speelt.”

Van alle geïmporteerde fietsen komt 52,8% uit Europa

“Het relatief kleine marktaandeel van geïmporteerde fietsen valt te verklaren vanuit het kwaliteitsbewustzijn onder Duitse consumenten. Van alle geïmporteerde fietsen komt 52,8% uit Europa. De vooruitzichten voor de Duitse fiets-, onderdelen-, componenten- en accessoire-industrie kunnen niet positiever zijn dan nu”, zegt Neuberger.

Reageer op dit artikel