nieuws

Brom- en snorverkopen krabbelen op

algemeen

Brom- en snorverkopen krabbelen op

Na een enorme dip in februari krabbelen de verkopen van gemotoriseerde tweewielers weer voorzichtig op. De belangstelling voor de ‘brommer’ blijft echter gestaag afnemen. In het eerste kwartaal in vergelijking met het ook al niet florissante jaar 2011 laten de brommerverkopen een min van ongeveer een kwart zien.

 

HEERHUGOWAARD – Na een enorme dip in februari krabbelen de verkopen van gemotoriseerde tweewielers weer voorzichtig op. De belangstelling voor de ‘brommer’ blijft echter gestaag afnemen. In het eerste kwartaal in vergelijking met het ook al niet florissante jaar 2011 laten de brommerverkopen een min van ongeveer een kwart zien.

Toch is er ook goed nieuws: voor snorbrommers rinkelde de winkelbel eind maart bijna drie maal zo vaak als een maand eerder. De handel hoopt vanzelfsprekend dat daarmee een periode van groei is ingezet. Ook in vergelijking met het vorige jaar houdt de snorfiets zich aardig staande en blijft in het eerste kwartaal van dit jaar qua verkopen ongeveer op gelijk niveau met 2011.

Toch positief dankzij ‘snor’

Door de werkelijk dramatische februarimaand is de start van dit jaar moeizaam, maar insiders verwachten dat de ontwikkelingen door een verschuiving naar de ‘snorklasse’ toch een redelijk positieve wending nemen.

Structurele verschuiving naar elektrisch

Opvallend genoeg volgt de ontwikkeling van de markt voor elektrische scooters een geheel eigen koers. Daar klimmen de aantallen nog steeds, niet zeer snel weliswaar, maar in het snorsegment is nu al bijna een op de tien verkopen een e-scooter. Saillant detail: ook de e-bromscooters laten een klein plusje zien.

Bij de foto: GroenLinks-leider Jolande Sap achterop de elektrische scooter van wethouder Maarten van Poelgeest bij de Nieuwmarkt in Amsterdam. (Foto: ANP, Koen Van Weel)

Reageer op dit artikel