nieuws

BMC Group opent eerste conceptstore wereldwijd

algemeen

BMC Group opent eerste conceptstore wereldwijd

De feestelijke opening van de eerste conceptstore van BMC was van 25 tot 27 mei was in het Belgische Eke. Op 1.500 vierkante meter toont de internationaal georiënteerde Zwitserse fietsenfabrikant hier de handelsmerken van de BMC Group: de innovatieve elektrische fiets STROMER en de fietsmerken Bergamont en BMC.

 

GRENCHEN (Zw) – De feestelijke opening van de eerste conceptstore van BMC was van 25 tot 27 mei was in het Belgische Eke. Op 1.500 vierkante meter toont de internationaal georiënteerde Zwitserse fietsenfabrikant hier de handelsmerken van de BMC Group: de innovatieve elektrische fiets STROMER en de fietsmerken Bergamont en BMC.

De nieuwe BMC-conceptstore ligt vlakbij Gent, het Belgische fietssportmekka van de grote voorjaarsklassiekers. Geïntegreerd in de BMC-conceptstore is de Europese ‘Service Course’ van de BMC-wielerploeg, het eigenlijke hoofdkwartier van de BMC-fietssport.

Blik in de heilige hallen van het raceteam

Glazen wanden geven de bezoekers de mogelijkheid om in de heilige hallen van het raceteam een blik te werpen en laten toe om de ervaren professionele racemonteurs bij het werk toe te kijken.

“BMC was altijd al nauw verbonden met de rensport. In het Belgische Eke zijn we in staat om dit aan onze klanten en de internationale vakhandel duidelijk te maken. De nabijheid van de professionals is in Eke alomtegenwoordig en maakt een bezoek aan de BMC-conceptstore tot een unieke merk- en winkelervaring,” zegt Thomas Binggeli, CEO van de BMC Group.

Ontmoetingsplaats voor fietsdealers

BMC creëert in Eke met de nieuwe conceptstore ook een ontmoetingsplaats voor de fietsdealers: de nodige opleidings- en presentatieruimten leggen de basis voor toekomstige industriebrede opleidingen en productlanceringen. “De nieuwe conceptstore biedt voor alle merken van de groep uitstekende mogelijkheden,” zegt Binggeli. “Bergamont dekt met zijn volledig assortiment het prijs-prestatieaanbod in hoogwaardige Duitse kwaliteit af. Stromer is het jonge Zwitserse e-bikemerk met een zeker sexappeal en BMC biedt Zwitserse producten met Premium Performance aan.”

De BMC-groep is vrijwel compleet, met een gamma dat gaat van triatlonmachine tot e-bike, van mountainbike via racefiets naar stads- of trekkingfiets. En dat in alle voor de detailhandel relevante prijsgroepen.

De BMC-conceptstores zullen in de toekomst over heel Europa in samenwerking met de internationale fietsenhandelaars verder ontwikkeld en uitgebreid worden.

Reageer op dit artikel