nieuws

Batavus ondersteunt nieuw online leerprogramma ThiemeMeulenhoff

algemeen

Batavus ondersteunt nieuw online leerprogramma ThiemeMeulenhoff

Batavus heeft meegewerkt aan de nieuwe online leeromgeving ‘Got it?!’ van ThiemeMeulenhoff, dat leerlingen moet helpen bij het rekenen. Hiervoor zijn bij Batavus filmpjes opgenomen met rekenvoorbeelden uit de praktijk. Door de koppeling aan praktijksituaties wordt het vak rekenen voor jonge leerlingen veel concreter gemaakt. Batavus ondersteunt hiermee het belang van vernieuwend en praktijkgericht onderwijs.

 

HEERENVEEN – Batavus heeft meegewerkt aan de nieuwe online leeromgeving ‘Got it?!’ van ThiemeMeulenhoff, dat leerlingen moet helpen bij het rekenen. Hiervoor zijn bij Batavus filmpjes opgenomen met rekenvoorbeelden uit de praktijk. Door de koppeling aan praktijksituaties wordt het vak rekenen voor jonge leerlingen veel concreter gemaakt. Batavus ondersteunt hiermee het belang van vernieuwend en praktijkgericht onderwijs.

De nieuwe digitale leermethode van ThiemeMeulenhoff, die 1 augustus van start gaat in het voortgezet onderwijs, is een individuele aanpak die leerlingen en docenten continu inzicht geeft in het niveau en ontwikkeling van leerlingen op gebied van rekenen en later ook taal. Onderdeel daarvan zijn filmpjes uit de praktijk, met rekenvoorbeelden die worden uitgelegd met behulp van videomateriaal. Een aantal van deze filmpjes zijn opgenomen in de fabriek en showroom van Batavus.

Complexe planningen in het productieproces

“Vernieuwend onderwijs is belangrijk, ook voor Batavus”, zegt Annemiek Hiemstra, manager P&O bij de Heerenveense fietsenfabrikant. “In ons moderne productieproces worden dagelijks complexe planningen gemaakt. Het beheersen van een vak als rekenen, is daarbij natuurlijk essentieel.”

Verschillende afdelingen binnen Batavus ondersteunen het onderwijs waar mogelijk in de praktijk, bijvoorbeeld via het begeleiden van stagiaires. “Onderwijs afgestemd op huidige ontwikkelingen waarin de digitale snelweg een steeds grotere rol speelt, is belangrijk. Het initiatief van ‘Got it?!’ past daarom goed in onze filosofie en voor het vernieuwen en verbeteren van leermethoden openen we graag onze fabrieksdeuren!”, aldus Hiemstra.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel