nieuws

Accell Group versterkt organisatie in Azië

algemeen

Accell Group versterkt organisatie in Azië

Accell Group versterkt haar activiteiten in Azië met de benoeming van een topmanager voor de vestiging in Taiwan. Volgens Accell wordt de organisatie in Azië steeds belangrijker om kansen in die regio aan zowel de inkoop- als verkoopkant te benutten. Accell Group wil de sourcing van onderdelen in Azië verder structureren en uitbreiden.

 

HEERENVEEN – Accell Group versterkt haar activiteiten in Azië met de benoeming van een topmanager voor de vestiging in Taiwan. Volgens Accell wordt de organisatie in Azië steeds belangrijker om kansen in die regio aan zowel de inkoop- als verkoopkant te benutten. Accell Group wil de sourcing van onderdelen in Azië verder structureren en uitbreiden.

Met de verkoop van fietsen richt de onderneming zich exclusief op het topsegment van de Aziatische fietsmarkt. De omzetten zijn nog beperkt, maar de verwachting is dat de vraag naar exclusieve fietsen in de komende jaren verder zal toenemen als gevolg van de sterke welvaartsgroei in dit werelddeel.

Uwe Kalliwoda benoemd tot president van Accell Asia
Om deze kansen beter te benutten heeft Accell Group Uwe Kalliwoda (foto) benoemd tot president van Accell Asia. Hij zal zijn intrek nemen in het kantoor in Taiwan (AAT). Kalliwoda is één van de oprichters van Ghost Bikes, een Duitse dochteronderneming van Accell Group. Als CEO van Ghost Bikes heeft Kalliwoda al vele jaren werkervaring opgedaan in Azië.

De vestiging in Taiwan is verantwoordelijk voor Accell Korea (verkoop), Accell Australië (verkoop), het Shanghai-kantoor en hoogwaardige frameproductie in China en richt zich met de marketing en verkoop van fietsen van de Accell-merken Ghost, Lapierre en Koga uitsluitend op het topsegment van de Aziatische markt.

Onderdeleninkoop voor Accell Group vanuit Taiwan
Daarnaast wordt vanuit de vestiging in Taiwan een gedeelte van de onderdeleninkoop voor de assemblageactiviteiten van Accell Group in Europa verzorgd. Deze organisaties in Azië tellen in totaal 200 medewerkers. Accell Group heeft al sinds 2005 een vestiging in China (Shenzhen) die zich met name bezighoudt met activiteiten op het gebied van sourcing en kwaliteitscontrole voor de onderdeleninkoop in China en Vietnam. Deze vestiging telt in totaal 15 medewerkers.

Foto: Jo Beckendorff

Reageer op dit artikel