nieuws

Cordo Citylite wint Red Dot Design Award

algemeen

Cordo Citylite wint Red Dot Design Award

Het compacte lampensetje Citylite van Cordo is onderscheiden met de Red Dot Design Award. Met inzendingen van 1800 bedrijven en ontwerpers uit 58 verschillende landen, is deze award de grootste internationale designprijs ter wereld.

Het compacte lampensetje Citylite van Cordo is onderscheiden met de Red Dot Design Award. Met inzendingen van 1800 bedrijven en ontwerpers uit 58 verschillende landen, is deze award de grootste internationale designprijs ter wereld.

De Cordo Citylite van AGU bv is een combinatie van een in elkaar geschoven voor- en achterlicht. De lampjes zijn lichtgewicht en hebben een krachtige lichtbundel met 220 graden lichtuitstraling. Bevestigen aan de fiets gaat met een simpele klik op de (stuur)buis of met behulp van het elastiek (alleen achterlichtje). De batterijen zijn eenvoudig te verwisselen en zorgen volgens Cordo voor minimaal veertig uur constante, hoge lichtopbrengst.

Elk jaar worden de inzendingen voor de Red Dot Design Award door een internationale jury beoordeeld op criteria zoals innovativiteit, functionaliteit en kwaliteit. De jury bestaat uit bekende designers en designexperts. Begin dit jaar won het lampensetje al brons bij de Op Pad Outdoor Awards.
 

Reageer op dit artikel