nieuws

Duurzame fixed gear fietsstuurtjes

algemeen

Duurzame fixed gear fietsstuurtjes

Ontwerper Josha Roymans van Border City Bikes (BCB) komt met een duurzaam stuurtje dat perfect past op fixed gear bikes. De stuurtjes zijn van verschillende soorten hout (taxus, robinia, eiken) uit lokale kleinschalige bosbouw binnen Nederland en met de hand gemaakt, waardoor elk exemplaar uniek is.

Ontwerper Josha Roymans van Border City Bikes (BCB) komt met een duurzaam stuurtje dat perfect past op fixed gear bikes. De stuurtjes zijn van verschillende soorten hout (taxus, robinia, eiken) uit lokale kleinschalige bosbouw binnen Nederland en met de hand gemaakt, waardoor elk exemplaar uniek is.

Bovendien zijn de stuurtjes behandeld met een biologische olie, zodat deze lang meegaan en het een ecologisch verantwoord product is. Fixed gear bikes lijken steeds populairder te worden, vooral in grote steden is het straatbeeld gekleurd door deze fietsen. De houten stuurtjes van BCB zijn duurzaam en eenvoudig van design, waardoor ze goed passen bij de minimalistische fiets. De stuurtjes zijn te koop bij Pristine Fixed Gear Amsterdam, voor maar € 50,- per stuk.

Intuïtief ontwerpen, dat is waar de oprichter van BCB Josha Roymans mee bezig is. Deze afstudeerkandidaat van de Gerrit Rietvelt Academie doet dit met succes. Hij heeft besloten om elk idee dat hij voor een ontwerp heeft ook daadwerkelijk uit te voeren. Eerder al heeft Josha de YouHorn ontworpen, een analoge geluidsversterker voor smartphones.

Reageer op dit artikel