nieuws

Eurobike Gold Awards voor 10 meest innovatieve producten

algemeen

Eurobike Gold Awards voor 10 meest innovatieve producten

FRIEDRICHSHAFEN (D) – Gisteravond zijn de Eurobike Awards 2011 op feestelijke wijze uitgereikt op het grote podium in Foyer Oost. Van de 59 awards die zijn toegekend, werden er 10 bekroond met een Gold Award voor hun excellente innovatie en functionaliteit. De jury, bestaande uit 6 representanten uit de fietsindustrie met een diverse achtergrond, koos de award winnaars uit een totaal van 414 inzendingen

FRIEDRICHSHAFEN (D) – Gisteravond zijn de Eurobike Awards 2011 op feestelijke wijze uitgereikt op het grote podium in Foyer Oost. Van de 59 awards die zijn toegekend, werden er 10 bekroond met een Gold Award voor hun excellente innovatie en functionaliteit. De jury, bestaande uit 6 representanten uit de fietsindustrie met een diverse achtergrond, koos de award winnaars uit een totaal van 414 inzendingen.

Bij die 414 inzendingen zaten 140 complete fietsen. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de Eurobike Awards, die dit jaar voor de zevende keer werden uitgereikt, werden er zoveel complete fietsen ingestuurd. Ook hier werd het voortouw genomen door de elektrische fietsen. Drie van die e-bikes werden gewaardeerd met en Gold Award:
• JD Group’s TranzX PST bike met Automatische versnelling.
• TDR Fluxx; en zeer stijlvolle e-bike ontworpen door Theo de Rooij; ex-Rabobank team manager.
• Flyer Cargo; de e-bike met optimale mogelijkheden voor bagagevervoer.
De Eurobike Award jury bestond dit jaar uit: H.H. Pardey, Ulrike Saade, Dirk Zedler, N.H. Moormann, Peter Feld and Jack Oortwijn. De jury maakt de selectie voor de Eurobike Awards op grond van 17 evaluatiecriteria variërend van functionaliteit tot aerodynamica en van design tot innovatie.

Andere fietsen (geen e-bikes) die met een Eurobike Gold Award zijn onderscheiden, zijn:
• Koga World Traveller;
• HP Velotechnik Gekko Tricycle;
• HaiBike 29-er carbon;
• Cannondale SuperSix EVO.
In de categorie Onderdelen&Accessoires waren de volgende winnaars:
• Pearl Izumi Road Shoe Octane SL;
• Michelin Pro-Tek Max inner tubes;
• Oratory Jacket from Brompton Bicycle Ltd.

Reageer op dit artikel