nieuws

Accell Group breidt belang in Derby Cycle uit naar 22 procent

algemeen

Accell Group breidt belang in Derby Cycle uit naar 22 procent

HEERENVEEN – Accell Group N.V. zal haar minderheidsbelang in Derby Cycle AG uitbreiden naar ongeveer 22%. Accell Group heeft aandelen verworven via de effectenbeurs, waarbij gebruik is gemaakt van de recent lagere aandelenkoersen. Half april dit jaar maakte Accell Group N.V. bekend via haar dochteronderneming In2Cycling B.V. een belang te hebben genomen van 5,7% in de Duitse fietsengroep Derby Cycle AG.

HEERENVEEN – Accell Group N.V. zal haar minderheidsbelang in Derby Cycle AG uitbreiden naar ongeveer 22%. Accell Group heeft aandelen verworven via de effectenbeurs, waarbij gebruik is gemaakt van de recent lagere aandelenkoersen. Half april dit jaar maakte Accell Group N.V. bekend via haar dochteronderneming In2Cycling B.V. een belang te hebben genomen van 5,7% in de Duitse fietsengroep Derby Cycle AG.

Doordat Accell Group nu overeenstemming bereikte met een derde partij over de verwerving van een significant belang in Derby Cycle, lukte het Accell het totale belang uit te laten komen op ongeveer 22%.

Derby Cycle is naar de beurs gegaan in februari van dit jaar ter ondersteuning van haar groei initiatieven. Door de notering van Derby Cycle op de Frankfurt Stock Exchange was Accell Group toen in staat om een minderheidsbelang te verkrijgen en daarmee te participeren in de toekomstige groei van Derby Cycle.

De investering stelt Accell Group verder in staat te participeren in de toekomstige groei van Derby Cycle. "Er zijn momenteel geen besprekingen met Derby Cycle over strategische samenwerking en/of een openbaar bod. Accell Group financiert de uitbreiding van haar belang vanuit een additionele kredietfaciliteit," licht Rene Takens, CEO Accell Group, toe.

Derby voorman Mattias Seidler liet weten aan Bike Europe ‘not amused’ te zijn over het vergroten van het belang van Accell in Derby. “We zien dit als een vijandige actie,” aldus Seidler. Accell is met het vergroten van het belang naar 22% de grootste aandeelhouder geworden van Derby Cycle, maar krijgt geen zitting in het management.

Reageer op dit artikel