nieuws

Stichting ‘Ik Fiets Vriendelijk’ opgericht

algemeen

Stichting ‘Ik Fiets Vriendelijk’ opgericht

Dit voorjaar is de stichting ‘Ik Fiets Vriendelijk’ opgericht door twee enthousiaste zondagochtendwielrenners. Zij ergerden zich “aan het feit dat het imago van de sport besmeurd werd door een aantal gekken dat zich misdraagt op de openbare weg. Omdat wij merkten dat er meer mensen zijn die een einde willen maken aan de verhuftering op de weg, hebben we de stichting in het leven geroepen”, aldus initiatiefnemer Jesse Linssen.

HEERLEN – Dit voorjaar is de stichting ‘Ik Fiets Vriendelijk’ opgericht door twee enthousiaste zondagochtendwielrenners. Zij ergerden zich “aan het feit dat het imago van de sport besmeurd werd door een aantal gekken dat zich misdraagt op de openbare weg. Omdat wij merkten dat er meer mensen zijn die een einde willen maken aan de verhuftering op de weg, hebben we de stichting in het leven geroepen”, aldus initiatiefnemer Jesse Linssen.

“Het is tijd voor de ommekeer, vonden wij nadat we ons voor de zoveelste keer verbaasd hadden over collega-wielrenners. Goedwillende amateurs die de weg claimen, voorrang nemen waar het uitkomt, verkeersregelaars negeren, afval achteloos in de berm laten vallen of andere weggebruikers met woord en gebaar naar de zijkant van de weg dwingen. Het is tijd voor een frisse wind. Het is tijd dat de welwillende wielrenner niet meer lijdt onder het slechte imago dat gecreëerd is door de asociale fietsers.”

Doel van de stichting ‘Ik Fiets Vriendelij’k is het imago van de recreatieve fietser te verbeteren. “Wij willen laten zien dat er duizenden en duizenden wielrenners zijn die zich wél gedragen op de weg en die zich wél aan de regels houden. “

Fietsers die het idee een warm hart toedragen, kunnen de stichting ondersteunen door groene ventieldopjes te kopen en die te gebruiken. Die dopjes moeten het landelijke symbool worden van vriendelijke fietsers. “Daarmee steun je niet alleen het initiatief, je geeft daarmee tevens aan dat je je aan drie simpele regels houdt: respect voor andere weggebruikers, respect voor de verkeersregels en respect voor het milieu”, geef Linsen aan.

Het initiatief is tijdens de twintigste editie van Limburgs Mooiste eind juni gelanceerd en inmiddels zijn er meer dan 1.400 dopjes (700 setjes) verkocht.

Reageer op dit artikel