nieuws

Snel en simpel subsidie op opleidingen

algemeen

Snel en simpel subsidie op opleidingen

Sinds maandag 1 augustus kan er weer ESF-subsidie voor opleidingen en trainingen aangevraagd worden. Dat levert een voordeel van minimaal 35% op. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft het indienen van een aanvraag zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat juist ook kleinere ondernemingen van deze Europese subsidie gebruik kunnen maken.

DEN HAAG – Sinds maandag 1 augustus kan er weer ESF-subsidie voor opleidingen en trainingen aangevraagd worden. Dat levert een voordeel van minimaal 35% op. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft het indienen van een aanvraag zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat juist ook kleinere ondernemingen van deze Europese subsidie gebruik kunnen maken.

Subsidie is mogelijk op trainingen en opleidingen voor ondernemers en medewerkers, voor zowel algemene opleidingen, BBL-opleidingen als branchespecifieke opleidingen en trainingen. De subsidie kan worden aangevraagd via www.hbd.nl/esf. De aanvraag bestaat uit vijf heldere stappen. Alle achterliggende administratie wordt door het HBD verzorgd. Daar heeft u als aanvrager geen last meer van.

Overigens geldt voor de ESF-subsidie ‘op is op’. Daar heeft het HBD verder geen invloed op. Wanneer u, als ondernemer, van plan bent om uw medewerkers op te leiden, is het handig zo snel mogelijk de subsidie zeker te stellen.

Reageer op dit artikel