nieuws

Ondanks slechte verkopen juni valt resultaat vakhandel eerste halfjaar mee

algemeen

Ondanks slechte verkopen juni valt resultaat vakhandel eerste halfjaar mee

Volgens het GfK kreeg de fietsverkoop in juni forse klappen te verduren en viel de fietsverkoop in aantallen binnen de vakhandel 26% lager uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Tweewieler meldde dit in de nieuwsbrief van 8 augustus. Na een belronde onder dealers door de redactie van Tweewieler lijkt het totaal van het eerste halfjaar voor de meeste tweewielerdetaillisten nog mee te vallen, vooral door een goed resultaat in de maanden april en mei.

DOETINCHEM – Volgens het GfK kreeg de fietsverkoop in juni forse klappen te verduren en viel de fietsverkoop in aantallen binnen de vakhandel 26% lager uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Tweewieler meldde dit in de nieuwsbrief van 8 augustus. Na een belronde onder dealers door de redactie van Tweewieler lijkt het totaal van het eerste halfjaar voor de meeste tweewielerdetaillisten nog mee te vallen, vooral door een goed resultaat in de maanden april en mei.

Door het mooie weer in het voorjaar kwam de verkoop vroeger op gang. Jeroen Verbakel van Verbakel Fietsfactor in Nootdorp geeft aan dat de handel daardoor wat meer naar voren geschoven is: “Het begon in maart al mooi weer te worden en daardoor hadden we een lang voorjaar. Dat is een stukje handel wat je dan in juni en juli mist. Tot juni hebben we geplust, maar helaas hebben we daar wel op in moeten boeten.”

Ook de bromfietsverkoop nam in juni en juli fors af. Tjern Tensen van Tensen 2Wielers in Westland beaamt dat het bij hem in juni en juli rustiger was: “Maar tot en met mei was het heel goed. We hebben begin dit jaar veel dure scooters verkocht en ook de Piaggio MP3 loopt bij ons constant door. Verder blijven we druk in de werkplaats, dus ik kan echt niet spreken van een slecht halfjaar.”

Peter Groenestein van Bike Totaal Hoogland in Hoogland scoorde in juni en juli zo’n tien procent minder in omzet. “Het totaalplaatje tot en met juni is niet zo heel beroerd, we scoren zeker nog wel een plusje. Ik heb niet veel oude modellen op voorraad, dus uitverkopen hoef ik niet. Dat doe ik alleen af en toe om mensen naar de winkel te trekken. Augustus is voor ons veelbelovend, op 10 augustus hadden we al evenveel omzet als vorig jaar de hele maand.”

Werner Joosten van Wielerhuis de Meulenreek heeft juist erg goed gescoord in de zomermaanden: in juni een plus van 3% en juli was zelfs 25% beter in omzet. “Juli was onze beste maand ooit. De plus hebben we vooral gehaald in mountainbike en race.” In het septembernummer van Tweewieler laten naast bovengenoemde dealers nog meer vakbroeders hun licht schijnen over het eerste halfjaar.

Op de weblog van Tweewieler waren deze week geluiden te vinden van dealers die topdrukte hadden vanwege de scholen die weer beginnen. Dit levert naast werk in de werkplaats, veel verkoop op van nieuwe schoolfietsen en onderdelen en accessoires als snelbinders, kratjes en transporttassen. Daarnaast op de weblog ook geluiden van dealers die aangeven dat het bij velen toch echt wel minder gaat. Kijk op de weblog van Tweewieler voor meer reacties.

Naar het Tweewieler weblog…

Reageer op dit artikel