nieuws

E-commerce in VK goed voor ruim 32 miljard

algemeen

E-commerce in VK goed voor ruim 32 miljard

De e-commerce in het Verenigd Koninkrijk zal aan het eind van dit jaar 28,6 miljard pond waard zijn (32,88 miljard euro). Volgens Forrester Research is dat zo’n negen procent van de totale retailmarkt. Het Verenigd Koninkrijk heeft daarmee de hoogste online aanwezigheid van alle Europese landen.

EDE – De e-commerce in het Verenigd Koninkrijk zal aan het eind van dit jaar 28,6 miljard pond waard zijn (32,88 miljard euro). Volgens Forrester Research is dat zo’n negen procent van de totale retailmarkt. Het Verenigd Koninkrijk heeft daarmee de hoogste online aanwezigheid van alle Europese landen.

Levensmiddelen zijn goed voor twintig procent van de aankopen, terwijl zowel negentien procent van de consumentenelektronica als negentien procent van de kleding online wordt verkocht. Volgens Forrester Research hebben alle grote supermarkten en retailers in het VK nu een sterke online aanwezigheid.

Online spelers als Amazon, ASOS en Play.com hebben volgens Forrester flink bijgedragen aan het verbeteren van het consumentenvertrouwen in e-commerce. Toch worden de websites van multichannel retailers als Tesco, Argos en Marks & Spencer het meest bezocht.

Reageer op dit artikel