nieuws

Accell Groep wijzigt directies bij dochters Batavus, Sparta en fitnessdivisie

algemeen

Accell Groep wijzigt directies bij dochters Batavus, Sparta en fitnessdivisie

Gistermiddag heeft Accell Groep bekendgemaakt ingrijpende wijzigingen door te voeren binnen de directies van haar dochterondernemingen Batavus, Sparta en de fitnessdivisie. In een mondelinge toelichting aan de redactie van Tweewieler meldde Accell bestuursvoorzitter René Takens dat de maatregelen vooral zijn ingegeven door de tegenvallende halfjaarresultaten van de fitnessdivisie

HEERENVEEN – Gistermiddag heeft Accell Groep bekendgemaakt ingrijpende wijzigingen door te voeren binnen de directies van haar dochterondernemingen Batavus, Sparta en de fitnessdivisie. In een mondelinge toelichting aan de redactie van Tweewieler meldde Accell bestuursvoorzitter René Takens dat de maatregelen vooral zijn ingegeven door de tegenvallende halfjaarresultaten van de fitnessdivisie.

De maatregelen houden in dat de huidige algemeen directeur van Batavus – Rob Beset – vanaf 1 september verantwoordelijk zal zijn voor de noodlijdende fitness divisie van Accell. Zijn taak bij Batavus wordt overgenomen door Huub Snellen. Snellen is op dit moment algemeen directeur van Sparta. De mededeling die gistermiddag door Accell naar haar dochterondernemingen is verstuurd, zegt: “Vanaf heden zal Huub Snellen als algemeen directeur verantwoordelijk zijn voor zowel Batavus als Sparta.”

In zijn mondelinge toelichting benadrukte René Takens dat de benoeming van Huub Snellen in geen geval inhoudt dat Batavus en Sparta worden samengevoegd. De Accell bestuursvoorzitter zei dat beide fietsfabrieken als zelfstandige ondernemingen blijven voortbestaan. Tevens zei Takens: “De wijzigingen zijn ingegeven door de tegenvallende halfjaarresultaten van de finessdivisie en door de nogal heftige reacties daarop vanuit de financiële wereld. Daarop is besloten Rob Beset te benoemen tot algemeen directeur met als hoofdtaak de resultaten van de fitnessdivisie te verbeteren.”

Accell kampt al enige jaren met problemen bij haar fitnessdivisie. Problemen die steeds schrijnender worden en tijdens het eerste halfjaar van 2011 een 33% omzetdaling tot gevolg hadden. De fitnessdivisie maakt nog slechts 3% uit van de totale Accell Groep omzet en bedroeg 10 miljoen euro tijdens de eerste zes maanden van dit jaar.

Uit de mondelinge toelichting van bestuursvoorzitter Takens blijkt dat de aanstelling van Rob Beset als algemeen directeur eerder een uiterste poging is om de fitnessdivisie weer in het juiste spoor te krijgen, dan dat het te maken zou hebben met de tegenvallende resultaten van Batavus.

Reageer op dit artikel