nieuws

Verbeterpunten in ANWB Test naar huurfietsen

algemeen

Verbeterpunten in ANWB Test naar huurfietsen

Schepens Tweewielers uit Oisterwijk komt in de ANWB Test Huurfietsen in de Kampioen als beste fietsverhuurbedrijf van Nederland uit de bus. In de test zijn fietsen gehuurd bij 27 fietsverhuurbedrijven door heel Nederland. Enkele verbeterpunten zijn het ontbreken van de huurvoorwaarden en het eigen risico bij diefstal, maar de algemene conclusie van het artikel is dat het over het algemeen goed gesteld is met de staat van de Nederlandse huurfietsen.

DEN HAAG – Schepens Tweewielers uit Oisterwijk komt in de ANWB Test Huurfietsen in de Kampioen als beste fietsverhuurbedrijf van Nederland uit de bus. In de test zijn fietsen gehuurd bij 27 fietsverhuurbedrijven door heel Nederland. Enkele verbeterpunten zijn het ontbreken van de huurvoorwaarden en het eigen risico bij diefstal, maar de algemene conclusie van het artikel is dat het over het algemeen goed gesteld is met de staat van de Nederlandse huurfietsen.

Volgens de ANWB moeten huurders goed opletten wat de huurvoorwaarden zijn. Dit blijkt bij negen bedrijven niet goed duidelijk te zijn. In het artikel wordt aangegeven dat soms niet duidelijk is hoe het eigen risico bij diefstal van de huurfiets geregeld is. Bij sommige fietsverhuurbedrijven ligt het eigen risico voor de volle honderd procent bij de huurder. Gelukkig blijken ook veel bedrijven hun huurvoorwaarden op de bon te vermelden of spontaan uitleg te geven bij het huren van een fiets.

Ook de staat van de gehuurde fietsen bleek niet altijd even goed: bij 12 van de 54 fietsen was de verlichting niet in orde. Ook wordt als minpunt genoemd dat niet bij alle fietsen een snelsluiter op de fiets zit, waardoor onderweg het zadel nog wat verzet kan worden. Verder viel op dat bij de helft van de gehuurde fietsen de banden vaak veel te zacht waren.

De volledige uitslag van de test is te zien op kampioen.nl

(foto: Peter Timmermans)

Reageer op dit artikel