nieuws

Pon Holdings neemt Koninklijke Gazelle over

algemeen

Pon Holdings neemt Koninklijke Gazelle over

Almere/Dieren, 23 juni 2011. Pon Holdings B.V. (‘Pon’) heeft een principeovereenstemming bereikt met grootaandeelhouder Gilde Buy Out Partners over de overname van de Nederlandse fietsenfabriek Koninklijke Gazelle N.V. (‘Koninklijke Gazelle’). Pon is één van Nederlands grootste familiebedrijven en een internationale handels- en serviceonderneming, die actief is in onder andere de automotive markt. Koninklijke Gazelle is marktleider in de Nederlandse fietsenmarkt. De overname past uitstekend in de groeistrategie van Pon als toonaangevende mobiliteitsaanbieder en is een belangrijke stap om te groeien in de fietsenmarkt. De voorgenomen transactie wordt ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraad van Koninklijke Gazelle en de vakbonden en ter goedkeuring aan de bevoegde mededingingsautoriteiten. NIBC Bank treedt in deze transactie op als financieel adviseur van de verkoper, en Lazard als financieel adviseur van de koper.

Almere/Dieren, 23 juni 2011. Pon Holdings B.V. (’Pon’) heeft een principeovereenstemming bereikt met grootaandeelhouder Gilde Buy Out Partners over de overname van de Nederlandse fietsenfabriek Koninklijke Gazelle N.V.  (‘Koninklijke Gazelle’). Pon is één van Nederlands grootste familiebedrijven en een internationale handels- en serviceonderneming, die actief is in onder andere de automotive markt. Koninklijke Gazelle is marktleider in de Nederlandse fietsenmarkt. De overname past uitstekend in de groeistrategie van Pon als toonaangevende mobiliteitsaanbieder en is een belangrijke stap om te groeien in de fietsenmarkt. De voorgenomen transactie wordt ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraad van Koninklijke Gazelle en de vakbonden en ter goedkeuring aan de bevoegde mededingingsautoriteiten. NIBC Bank treedt in deze transactie op als financieel adviseur van de verkoper, en Lazard als financieel adviseur van de koper.

 

Pon is overtuigd van de groeipotentie van Koninklijke Gazelle in zowel de Nederlandse markt als in nieuwe geografische gebieden. Daarnaast denkt Pon te kunnen profiteren van de opkomst van de elektrische fiets, als gevolg van de verduurzaming en de groeiende belangstelling voor bredere mobiliteitsoplossingen. Pon heeft al ervaring op de fietsenmarkt. Het familiebedrijf startte eind 19e eeuw als rijwielhandel in Amersfoort en fabriceerde daar op een gegeven moment ook haar eigen ‘Pon’ fietsen. Daarnaast is het bedrijf alweer tientallen jaren importeur van onder meer Continental fietsbanden.

 

Janus Smalbraak, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Pon: “Wij zijn er trots op om een oer-Hollands merk met een rijke geschiedenis als Koninklijke Gazelle aan onze bedrijvenportefeuille toe te kunnen voegen. Wij hebben de visie dat gezien de huidige mobiliteitsvraagstukken en -concepten Gazelle uitstekend aansluit bij onze automotive activiteiten.”

 

CEO Jeroen Walraven van Koninklijke Gazelle: “Koninklijke Gazelle is zeer verheugd om met een stabiele partner als Pon in zee te gaan. Op deze manier kunnen wij onze positie als marktleider in Nederland verstevigen en ook in het buitenland verder groeien in de fietsenmarkt.”

 

Koninklijke Gazelle blijft een zelfstandig opererend bedrijf waarbij de eigen identiteit in tact blijft. Naar verwachting heeft de overname geen nadelige consequenties voor de werkgelegenheid. Beide partijen doen geen verdere uitspraken over de overnamedetails.

Reageer op dit artikel