nieuws

Non-food realiseert bescheiden omzetgroei

algemeen

Non-food realiseert bescheiden omzetgroei

De Nederlandse retail heeft in april 3,4 procent meer omzet gerealiseerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei komt met name door een toename van de prijzen, die 2,5 procent hoger waren. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

DEN HAAG – De Nederlandse retail heeft in april 3,4 procent meer omzet gerealiseerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei komt met name door een toename van de prijzen, die 2,5 procent hoger waren. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

De omzet van de winkels in voeding- en genotmiddelen was in april 5,4 procent hoger. Dat is volledig te danken aan de supermarkten. Hun omzet was in april 6,2 procent groter. De toename van de omzet kan vooral worden toegerekend aan de volumegroei van iets meer dan 4 procent. De prijsstijging bedroeg 2 procent. Speciaalzaken realiseerden ongeveer dezelfde omzet als een jaar eerder.

De non-foodwinkels hadden echter maar een bescheiden omzetgroei. Zowel de prijzen als het volume droegen hieraan bij. De winkels in kleding behaalden in de droge en warme maand april een hogere omzet. Ook de winkels in huishoudelijke artikelen en de drogisterijen noteerden een omzetgroei. Textielsupermarkten, winkels in woninginrichtingartikelen en winkels in consumentenelektronica hadden een lagere omzet dan een jaar eerder.

Webwinkels
Webwinkels noteerden in april een omzetgroei van bijna twee procent. De tankstations behaalden door prijsstijgingen 7,1 procent meer omzet.

(Bron: Retailnews)

Reageer op dit artikel