nieuws

E-shopper krijgt twee weken bedenktijd

algemeen

E-shopper krijgt twee weken bedenktijd

E-shoppers in alle lidstaten van de Europese Unie krijgen veertien dagen bedenktijd om online aankopen terug te draaien. Dat heeft het Europees Parlement besloten. De lidstaten moeten de regels medio 2013 in nationale wetgeving hebben verankerd. Voor op maat gemaakte goederen gelden de retourregels echter niet.

WOERDEN – E-shoppers in alle lidstaten van de Europese Unie krijgen veertien dagen bedenktijd om online aankopen terug te draaien. Dat heeft het Europees Parlement besloten. De lidstaten moeten de regels medio 2013 in nationale wetgeving hebben verankerd. Voor op maat gemaakte goederen gelden de retourregels echter niet.

Met de regels wil Brussel de cross border e-commerce bevorderen. ‘Zorgen over late of helemaal geen levering van bestelde goederen en de grote verschillen in consumentenbescherming tussen de lidstaten, weerhouden de consument ervan om online over de grens te kopen’, zo schrijft de volksvertegenwoordiging in een officieel statement. ‘Ook bedrijven geven aan dat de verschillen in wetgeving tussen de lidstaten de voornaamste reden vormen waarom ze niet online over de grens verkopen.’

Met de nieuwe regels hoeven webwinkeliers niet op te draaien voor de kosten die webshoppers maken wanneer ze producten terugsturen.

Reageer op dit artikel